Par fiktīvu Covid-19 sertifikātu izsniegšanu aizturēti 20 medicīnas darbinieki (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ARMMY PICCA/shutterstock

Ierosināto kriminālprocesu skaits saistībā ar fiktīvu potēšanu pret Covid-19 turpina pieaugt. Patlaban par šādu pārkāpumu aizturēti 20 medicīnas darbinieki, vēsta LTV raidījums "Panorāma". Tomēr neviena ārstniecības persona vēl nav sodīta tiesā, kā arī anulēts vai apturēts strādāšanai vajadzīgais sertifikāts.

"Saprotiet, es jau nevaru tagad, viena tante man atnāca un pateica, ka kāds kaut ko ir tirgojies.

Es tagad skrienu pie profesora Latkovska un saku, klausies, man teica, ka viņa tur kaut ko ir darījusi. Apturam sertifikātu! Nu tā taču lietas nenotiek," uzsver Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.

Lai sertifikātu anulētu vai apturētu ir jābūt pierādītai vainai, un jābūt iesniegumam, norāda ārstu sertifikācijas padomes priekšsēdis Gustavs Latkovskis. Tādu nav. Ārstu sertifikātu anulēšana nozīmē svītras pārvilkšanu ārsta karjerai veselības aprūpē, jo bez sertifikāta nedrīkst strādāt.

"Es personīgi domāju, ja šādi gadījumi nonāks pie mums un būs nešaubīgi pierādījumi par to, ka ir izsniegts viltus sertifikāts attiecībā uz vakcināciju pret kovidu, es domāju – tur izpildās visi nosacījumi, lai tiešām šo sertifikātu anulētu. Bet pašreiz tādi gadījumi nav līdz mums nonākuši," atzīmēja Latkovskis.

VP informēja, ka saistībā ar fiktīvu vakcināciju un vakcinācijas sertifikātu viltošanu ir aizturēti ap 20 medicīnas darbinieku. Viņiem visiem esot liegums turpināt pildīt savus amata pienākumus.

Tāds ir piemērotais drošības līdzeklis, kas izslēdzot risku, ka viņi varētu turpināt kaitēt sabiedrībai. Saņemtā informācija par ārstniecības personām, kas iesaistītas viltus sertifikātu tirgošanā, kvalificēta kā izmeklēšanas noslēpums, norādīja Nacionālajā veselības dienestā (NVD). Tāpēc arī valsts līgumslēdzēja puse ne vienmēr var operatīvi un pamatoti rīkoties.

Tomēr beidzot procesā esot līgumu laušana ar divām ārstniecības personām.

"Mēs runājam par ārstniecības personām, kas tirgo pa 300, 500 eiro nāvi.

Tas ir absolūti nepieņemami. Tām darbībām tiešām jābūt tiesiskām, lai tālāk nepieļautu šo personu tālāku atrašanos medicīnas sistēmā," saka NVD direktors Āris Kasparāns.

Video: Raidījuma "Panorāma" sižets

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu