Bertāns un Pasečņiks kopā gūst 11 punktus Seviljas komandas zaudējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns.
Dairis Bertāns. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Sestdien, 11. decembrī, Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns guva attiecīgi septiņus un četrus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Coosur Real Betis" ciešot zaudējumu pret Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvēto Badalonas "Joventut".

Seviljas vienība viesos ar 82:84 (17:21, 26:13, 10:33, 29:17) zaudēja Badalonas "Joventut", kuras pieteikumā nebija ierakstīti Žagars un Helmanis.

Pasečņiks 20 minūtēs un 30 sekundēs grozā raidīja vienu no trijiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, pārtvēra trīs bumbas un bloķēja vienu pretinieka metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja +/- rādītāju -13 un tika pie efektivitātes koeficienta 12.

Bertāns spēlēja 17 minūtes un 21 sekundi, kuras laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, bet grozam garām lidoja četri tālmetieni. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pa reizei kļūdījās un pārķēra bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja komandā labāko +/- rādītāju (+11) un tika pie efektivitātes koeficienta -1.

Viesiem rezultatīvākais ar 31 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām bija Vitorio Brauns, bet uzvarētājiem 18 punktus guva Pau Rivass.

Vēl sestdien Mārcis Šteinbergs un Jānis Bērziņš nebija iekļauti pieteikumā spēlē, kurā Manrezas "Baxi" izbraukumā ar 82:80 pieveica "Gran Canaria".

Rolanda Šmita pārstāvētais "Barcelona" klubs ar desmit uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, Badalonas basketbolistiem astoņi panākumi 12 mačos dod trešo pozīciju, bet Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM un Manrezas vienības ar septiņām uzvarām 12 cīņās ir attiecīgi piektajā un septītajā pozīcijā. Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ar sešām uzvarām 12 dueļos ir desmitais, bet Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" un Seviljas komandas ar attiecīgi trīs panākumiem 12 spēlēs un divām uzvarām 13 mačos ir pēdējās divās vietās 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu