Neuzmanīga rīcība ar krāsni. Pieci cilvēki saindējas ar tvana gāzi Ogres novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MOZCO Mateusz Szymanski/Shutterstock

Sestdienas vakarā, 11. decembrī, pieci cilvēki Ogres novadā saindējās ar tvana gāzi, jo izkurinātai krāsnij par agru bija aizvērts dūmkanāla aizbīdnis.

Plkst.21.54 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Ogres novada Lēdmanes pagastā divstāvu dzīvojamā mājā notikusi tvana gāzes noplūde, informē VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka tvana gāze dzīvoklī ieplūdusi apkures sistēmas nepareizas ekspluatācijas dēļ - izkurinātai krāsnij par agru bija aizvērts dūmkanāla aizbīdnis. Notikumā bija cietuši pieci cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas un plkst.23.42 darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī, no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 64 izsaukumus - 17 gadījumos dzēsti ugunsgrēki, 28 gadījumos veikti glābšanas darbi, bet 19 izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina dienesta apkopotā statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu