Bots/Plūme krīt komandu stafetē un nefinišē; uzvar vācieši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un divnieku ekipāža Mārtiņš Bots un Roberts Plūme svētdien Altenbergā nefinišēja Pasaules kausa ceturtā posma komandu stafetē.

Tīruma un Aparjods labi veica savus braucienus un pirms divnieku starta bija priekšā Itālijas komandai, taču trases vidusdaļā smagu kritienu piedzīvoja Bots/Plūme un nefinišēja. Latvieši trasi pameta pašu spēkiem.

"Abi veseli, izkāpa ārā no trases nedaudz sasitušies. Svarīgākais ir tas, ka viss kārtībā," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē komandas trenera Kristapa Mauriņa teikto.

Latvijas komanda startēja ar 11.numuru no 13 izlasēm.

Uzvaru svinēja Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Jūlija Taubica, Maks Langenhans un Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri finišu summā sasniedza divās minūtēs un 23,954 sekundēs. Itālija atpalika 0,325 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Krievija ar 0,493 sekunžu deficītu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 231 punktu ieņem Vācija, 210 punkti ir Itālijai, bet 205 punkti - Austrijai. Latvija ar 130 punktiem atrodas sestajā pozīcijā.

Pirmajā posmā Jaņcjinas olimpiskajā trasē Latvijas komanda stafetē ierindojās ceturtajā vietā, savukārt otrajā posmā Sočos Latvijas komanda izcīnīja bronzas godalgas.

Pagājušajā sezonā Latvijas komanda kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Vācija.

Turpinājumā kamaniņu braucējus 18./19.decembrī gaida sacensības posmā Īglsas trasē Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Pasaules kausa sezona noslēgsies Sanktmoricas trasē Šveicē, vienlaikus sacenšoties arī Eiropas meistarsacīkstēs.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu