VIDEO ⟩ "To mums par tiem nodokļiem iedod pretī!" Teikas apkaimes iedzīvotāji gadiem cīnās, lai noasfaltē ielu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Rīgas Teikas mikrorajona Piebalgas ielas iedzīvotāji uzskata, ka par 600 eiro gadā, kas tiek maksāti kā nekustamā īpašuma nodoklis, viņiem pienāktos noasfaltēta iela, ziņo LTV raidījums "4.studija".

Vietējā iedzīvotāja Aija norādīja, ka tad, kad nav piesalis, mājās tikt iekšā ir teju neiespējami. "Mums vajag kaut kādus speciālus apavus, lai mēs varētu pa tiem dubļiem brist. (..) Mēs pagājušajā gadā rakstījām uz domi, visi iedzīvotāji, un visi parakstījāmies, un tas tā arī palika viss," viņa sacīja.

Savukārt vietējais iedzīvotājs Imants norādīja: "Es saprotu, ka Rīgā ir daudz briesmīgu ielu, bet šis ir izcils piemērs, te slapjā laikā ne mammas ar ratiem var izbraukt, te invalīdiem ratos ir pilnīgi neiespējami [pārvietoties], un sāpe ir, ka mēs maksājam lielus nodokļus.

Par katru māju tiek maksāts vairāk nekā tūkstotis gadā, ko daudziem ir ļoti grūti samaksāt, un tas ir tas, ko mums par tiem nodokļiem iedod pretī."

Vēl viens vietējais iedzīvotājs Kaspars raidījumam teica: "Mēs pārstāvam jaunos vecākus, jo mēs paši esam jaunie vecāki, un manā skatījumā viena ļoti, ļoti liela problēma, kas ir mums, ka mēs dzīvojam cietākajā Piebalgas ielas daļā, kur joprojām nav asfalta, bet mums ir putekļi visu laiku. Visu vasaru ir tā, ka logu nevar atvērt, ir karsti, un bēbim istabas logs uz ielu, un mēs varam vērt vaļā tikai naktī, kad mašīnas nebraukā, jo tad putekļu nav."

Savukārt Undīne piebilda: "Mēs ar meitu ar ratiem principā šo ielas posmu nevaram izmantot. Ja mums ir jānonāk kaut kur tajā virzienā, mums ir jāiet apkārt, jo ar ratiem, ja bērns guļ, tad šeit vairs negulēs. Mūsu rati nav tādi visurgājēji, lai mēs varētu pusmetru dziļus dubļus izbrist, plus – tad ir jāiet gumijniekos."

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Desmitiem iedzīvotāju jau gadiem ilgi cenšas panākt, lai šī iela būtu caurbraucama un caurejama, bet – nekā.

"Šobrīd mums tuvāko gadu plānos nav paredzēta minētās ielas rekonstrukcija vai pārbūve, līdz ar to es nevaru solīt kaut kādas būtiskas izmaiņas,"

saka Jānis Vaivods, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Vaicāts, kāpēc šo ielu nevar beidzot savest kārtībā, pašvaldības pārstāvis paskaidroja: "Šī iela jau daļēji ir asfaltēta, ir tikai neliels posms, kas nav līdz šim asfaltēts, un, lai veiktu šāda veida darbus, ir nepieciešams izstrādāt būvprojektu. Kā jau es norādīju, departamenta prioritātēs ir lielie satiksmes infrastruktūras objekti, un ir nepietiekams finansējums, un mēs esam spiesti "lāpīties" tuvākajos gados."

Tilti un pārvadi Rīgā tagad ir prioritāte, un tikai tad – šādas mazās ieliņas.

Plašāk "4.studija" sižetā:

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu