Bendika iedzīšanā noslīd uz 37. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Hohfilcenē ieņēma 37.vietu Pasaules kausa trešā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Bendika trasē 60 sportistu konkurencē devās ar devīto numuru minūti un 12 sekundes aiz baltkrievietes Hannas Solas. Pirmajā šaušanā guļus cēsniece bija nekļūdīga un pacēlās uz ceturto vietu nepilnas 20 sekundes aiz pirmā trijnieka.

Precīzi šāva arī visas trīs priekšā esošās sportistes - Sola, kura par 53 sekundēm bija priekšā norvēģietei Martei Ulsbū Reiselennei un par 76 sekundēm apsteidza savu tautieti Dzinaru Aļimbekovu. Līdz otrajai ugunslīnijai latviete atkāpās uz sekotāju grupas beigām un šaušanā pieļāva divas kļūdas, nokrītot uz 20.pozīciju.

Vadošais trijnieks atkal šāva precīzi, bet pēc trešās šaušanas Sola mēroja divus soda apļus, tomēr saglabāja vairāk nekā pusminūtes pārsvaru pār Aļimbekovu un vienu kļūdu pieļāvušo Reiselanni. Bendikai vēl viens neaizvērts mērķis lika atkāpties uz 28.pozīciju.

Pēdējā ugunslīnijā Sola kļūdījās vēl vienu reizi, kā dēļ viņu un Reiselanni šķīra vairs tikai 11 sekundes, kamēr uz trešo vietu pakāpās zviedriete Elvīra Ēberja. Savukārt Bendika vēl pēc divām kļūdām atkāpās uz 39.vietu.

Pēdējā aplī Reiselanne apsteidza Solu, finišēdama 30 minūtēs un 4,1 sekundē, par 4,1 sekundi ātrāk nekā Sola. Ēberja finišēja trešā 23,3 sekundes aiz uzvarētājas un apmēram 25 sekundes priekšā Aļimbekavai.

Bendika finišēja divas minūtes un 47,2 sekundes aiz uzvarētājas, kas deva 37.vietu.

Šosezon Bendika iedzīšanā Pasaules kausā vēl nebija startējusi.

Nākamais Pasaules kausa posms decembrī notiks Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu