Krievijas Tālajos Austrumos "sniega elles" dēļ apdraudēti Amūras tīģeri (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ondrej Prosicky/Shutterstock

Spēcīga snigšana Krievijas Tālajos Austrumos apdraud Amūras tīģerus, kas jau tā ir apdraudēti dzīvnieki.

Neparasti dziļā sniega dēļ tīģeriem un citiem savvaļas dzīvniekiem, piemēram, briežiem un mežacūkām ir grūti atrast barību, svētdien brīdinājis Pasaules Dabas fonds (PDF).

"Sniega elle" kļūst nāvējoši bīstama, norādījusi starptautiskā dabas aizsardzības organizācija.

Ziemas sezonas sākumā zemākajos apgabalos ir 50 līdz 80 metrus dziļa sniega sega, bet kalnos sniega segas biezums pārsniedz metru. Daudzi dzīvnieki nevar izlauzties cauri biezajai sniega segai.

"Malumednieki jau ir izmantojuši ārkārtas situāciju un devušies nelegālās medībās," sacīja PDF Vācijas biroja pārstāvis Markuss Radajs.

Viņš arī pauda bažas, ka palielināsies konflikta situāciju skaits starp dzīvniekiem un cilvēkiem, jo tīģeri un citi savvaļas dzīvnieki var pārtikas meklējumos pietuvoties apdzīvotām vietām.

Vietējie iedzīvotāji jau ir pamanījuši, ka tīģeri kļuvuši aktīvāki. Ekspertu komandas novēro situāciju Habarovskas novadā un Ebreju autonomajā apgabalā, kur situācija tīģeriem ir visbīstamākā.

PDF aplēsis, ka tīģerim būtu jāapēd aptuveni desmit kilogrami gaļas dienā.

Amūras tīģeri ir apdraudēti dzīvnieki, kas tiek īpaši aizsargāti. To skaits Krievijā aplēsts uz 540. Tie dzīvo galvenokārt Amūras reģionā Krievijas Tālajos Austrumos.

Malumedniekiem par Amūras tīģera nelegālu nomedīšanu var tikt piespriests līdz četriem gadiem ilgs cietumsods un bargas sodanaudas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu