VIDEO Ziemas sezona sākusies traģiski: mediķi par bojāgājušajiem pārgalvīgās izklaidēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piecu cilvēku ģimenei ar trim bērniem sestdienas, 4. decembra, pievakarē bīstamā izklaide Mangaļsalā beidzās ar letālu iznākumu. Aiz apvidus auto striķī iesietais pūslis izslīdēja no ceļa un ietriecās kokā. 12 gadus veca meitene gāja bojā piesnigušajā ceļmalā. Mediķi uzsver, ka ziemas sezona sākusies traģiski, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

"Tas ir briesmīgi. Ar tādiem jokiem puikas izaug, bet ne jau pieauguši cilvēki," šoku par vecāku bezatbildību pauž Mangaļsalas iedzīvotāja Astra.

Citi par traģēdiju Mangaļsalā runā nelabprāt. Daži stāsta, ka cietusi viena no kaimiņu ģimenēm. Kāds norāda, ka baltais apvidus auto, aiz kura tika vilktas ragavas un pūslis, pieder vietējā jahtkluba saimniekam.

Senās un dzīvībai drošās ziemas izpriecas nu aizstātas ar krietni bīstamāku padarīšanu. Drīz vien pēc traģēdijas Mangaļsalā saņemts video no Priekules puses, kur baļķvedējam pa priekšu brauc automašīna, kura striķī velk ragaviņas.

"Viņi, protams, redzēja, ka es braucu no aizmugures, apstājās, piekabināja ragaviņas klāt un notika tas, kas notika.

Un tā arī trīs kilometrus man viņi pa priekšu brauca ar ragaviņām. Principā, mašīnai pilnais svars varēja uz to brīdi būt 52 tonnas. Un ceļš bija vienā ledū.

Un es nebiju vienīgais, kas tur brauca pa to ceļu. Arī pretī brauca mašīnas. Tā ka, nu, pasākums diezgan bīstams," stāsta šoferis Mareks.

Internetā un sociālajos tīklos atrodams visnotaļ daudz video ar identiskām izdarībām. Katra no tām ir ar lielu traģēdijas varbūtību. Atkarībā no negadījuma apmēra arī tiek vērtēta iesaistīto atbildība un piemērojamais sods.

Bojāgājušie un cilvēki ar smagām traumām - tāda ir ikdiena Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. Dakteris Andris Vikmanis uzsver, ka teju katru no ar ziemu saistītajiem negadījumiem jau esot varējis novērst pašā saknē.

Arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīca uzsver, ka šī gada ziemas sezona sākusies traģiski, kā arī ļoti traumatiski.

"Lai ziemas prieku baudīšana sagādātu tikai pozitīvas emocijas, aicinām vecākus skaidrot arī pašiem bērniem par nepieciešamajiem drošības apsvērumiem un atcerēties, ka jūsu pozitīvais piemērs ir pamatatslēga drošai atpūtai," atgādina Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe.

Mediķi aicina arī šķietami nevainīgu vizināšanos ar ragaviņām no stāvas nogāzes izvērtēt maksimāli no visiem drošības aspektiem.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu