FOTO ⟩ Izcelts Rojas ostas piestātnē nogrimušais zvejas kuģis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @TV3_zinas/Twitter

No ūdens izcelts Rojas ostas piestātnē šorīt nogrimušais zvejas kuģis, pastāstīja Rojas ostas pārvaldnieks Jānis Megnis.

Viņš informēja, ka vēl notiek ūdens atsūknēšana no kuģa, pirms tas tiks nogādāts kuģu remonta slipā. Ostas pārvaldnieks uzsvēra, ka visi kuģa izcelšanas darbi noritējuši atbilstoši plānam.

Kā vēstīts, šorīt ap plkst. 5 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta, ka Rojas ostā piestātnē nogrimis zvejas kuģis un uz ūdens virsmas redzams naftas produktu plankums.

Jūras spēkos aģentūra LETA noskaidroja, ka bija saņemts paziņojums par nostrādājušu avārijas boju.

Notikuma vietā konstatēts, ka kanālā ir nogrimis kuģis un uz ūdens virsmas redzams naftas produktu plankums, kas virzās uz jūras pusi.

Ugunsdzēsēji kanālā izvietojuši norobežojošās un absorbējošās bonas. Patlaban notikuma vietā tiek izvietotas papildus norobežojošās un absorbējošās bonas visā kanāla platumā, lai naftas produkti nenokļūtu jūrā. Valsts vides dienestā norādīja, ka bonas ir aizturējušas naftas produktu piesārņojuma nonākšanu jūrā.

Tikmēr nogrimušā kuģa īpašnieks SIA "Zvejnieku saimniecība Irbe" aģentūrai LETA komentāru nesniedza.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rojas ostas pārvaldnieks Megnis, SIA "Zvejnieku saimniecībai Irbe" piederošais zvejas kuģis nogrimis ostas piestātnē. Patlaban nav zināms, kādēļ tā noticis, jo kuģis bijis labā tehniskā stāvoklī un regulāri devies jūrā.

Viņš uzsvēra, ka, pateicoties VUGD darbinieku profesionālai rīcībai, ir ierobežota nafta produktu noplūde.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Zvejnieku saimniecība Irbe" pērn strādāja ar 5,001 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa bija 161 309 pretstatā zaudējumiem 2019. gadā.

Zvejnieku saimniecība reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5680 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Laurim Jirgenam un Ansim Jirgenam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu