FOTO ⟩ Baltijas jūrā notikusi kravas kuģu sadursme. Pazuduši divi cilvēki (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Divu kuģu sadursme Baltijas jūrā
Divu kuģu sadursme Baltijas jūrā Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas jūrā Zviedrijas dienvidu piekrastē pirmdien, 13. decembrī, pēc divu kravas kuģu sadursmes pazuduši vismaz divi cilvēki, pavēstīja Zviedrijas un Dānijas varasiestādes. Pastāv bažas, ka Baltijas jūrā, saduroties diviem kravas kuģiem, divi pazudušie cilvēki gājuši bojā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lielbritānijā reģistrētā "Scot Carrier" un Dānijas kuģa "Karin Hoej" sadursme notikusi uz dienvidiem no Zviedrijas pilsētas Īstades netālu no Dānijai piederošās Bornholmas salas, vēsta mediji.

Prokurori ir sākuši izmeklēšanu par iespējamu rupju nolaidību saistībā ar aviokompāniju "Scot Carrier".

Glābšanas laivām un helikopteriem līdz šim nav izdevies atrast abus bezvēsts pazudušos cilvēkus.

Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis sacīja, ka pēc sadursmes no ūdens bija dzirdami kliedzieni.

Par glābšanas operāciju atbildīgais Johans Nilsons zviedru medijiem sacīja, ka ārkārtas izsaukums tika saņemts pirmdien aptuveni pulksten 3.30 pēc vietējā laika.

Foto: Kuģu sadursme Baltijas jūrā

"Mēs vēl nevienu neesam atraduši," viņš sacīja, piebilstot, ka ūdenslīdēji pārmeklē teritoriju.

Meklēšanās iesaistījās divi helikopteri un vairākas laivas no Zviedrijas un Dānijas, taču pēc dažām stundām glābšanas darbi jūrā tika pārtraukti.

Sadursmes cēlonis pagaidām nav zināms. Kā ziņots, laivas brauca miglas apstākļos ar sliktu redzamību. Prokurori sākuši izmeklēšanu par iespējamu rupju nolaidību, un krasta apsardze raidsabiedrībai BBC sacīja, ka bijušas arī aizdomas par noziedzīgu nodarījumu.

"Scot Carrier" bija ceļā no Salacgrīvas, Latvijā, uz Montrozu, Skotijā, bet "Karin Hoej" bija izbraucis no Sēderteljes, Zviedrijā, un bija ceļā uz Nikobingu Falsteru, Dānijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu