Režisore Dace Pūce atklāj, ko dara, lai viņas filmu noskatās "Oskaru" dalītāji (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Režisores Daces Pūces debijas spēlfilmu "Bedre" jeb "The Pit" Latvija izvirzīja ASV kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film".

Viņa atzina, ka sajūtas ir divējādas: "Pirmkārt, tas ir liels gods un prieks, ka no tādas mazas, intuitīvi vadītas ieceres, kas radīta no parastu un vienkāršu cilvēku stāstiem, esam tik tālu tikuši. Tas ir pārsteigums. Tā, otrkārt, ir liela sacensība visas pasaules mērogā ar visām pārējām filmām. Tas nozīmē arī lielus tēriņus. Tā nauda ir kaut kur jādabū, lai es varētu pārstāvēt to Latvijas godu un man nebūtu jāpiemaksā no personīgajiem līdzekļiem."

Viņa atklāja, ka shēma ir šāda: "Apmēram 100 filmas tiek aizsūtītas uz Losandželosu, un tad no tām izlasa 15 - akadēmijas locekļi izlasa, viņuprāt, labākās jeb tās, kuras viņi ir noskatījušies, jo tikpat labi viņi var arī nenoskatīties, piemēram, "Bedri". Lai viņi "Bedri" noskatītos, viņiem tiek sūtīti maksas epasti, kuros tiek aicināti uz skrīningiem, kas arī ir maksas. Viens tāds seanss izmaksā aptuveni 15 tūkstošus. Jo tu ātrāk un laicīgāk sāc to darīt, jo labāk tev." Dace pūļa finansēšanas vietnē "gofundme.com" sāka vākt līdzekļus, lai viņas sapnis tiktu īstenots. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu