"Es nebūtu izturējis..." Krievijā ārsts lietuviešu futbolistam ieteicis ļoti neierastu metodi cīņā pret Covid-19 (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Černihs
Fjodors Černihs Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas futbolists Fjodors Černihs sarunā ar mediju "Pilka Nožna" atklājis, ka Krievijā ārsts viņam cīņai ar Covid-19 ieteica pavisam neierastu metodi.

Bijušais Maskavas "Dinamo" futbolists atklāja, ka ar Covid-19 inficējies bija vēl pirms pāriešanas uz Polijas augstāko futbola līgu.

Inficēšanās ar Covid-19 arī sportistu vidū nav sveša, un arī atlētiem vīrusa izraisītie simptomi mēdz būt ļoti dažādi. Bez simptomiem kovidu pārciest neizdevās arī Černiham.

Futbolists atklāja, ka pirmajās dienās izjutis sāpes visā ķermenī un paaugstinātu temperatūru. Pēc pirmo simptomu parādīšanās futbolists vērsies pie ārsta, kurš viņam izrakstījis aptuveni septiņus dažādus antibiotiku paveidus, kā arī ieteicis pirms miega iedzert 100 gramus stiprā alkohola.

"Slimoju reizē ar sievu. Atceros, ka klausīju ārsta ieteikumiem un pirms gulētiešanas nedaudz iedzēru viskiju. Sieva pēcāk teica, ka esot nometis glāzi un nokritis," atklāja futbolists.

Černihs arī skaidroja, ka pie ārsta ieteikumiem mēģinājis pieturēties arī nākamajā dienā: "Otrajā dienā tas atkārtojās. Trešajā dienā es pārtraucu to darīt, jo sapratu, ka alkohola un medikamentu jaukšana nav pati labākā doma. Ārsts norādīja, ka man šis process jāatkārto visa atlabšanas perioda garumā, kas ilgst gandrīz trīs nedēļas. Es to nebūtu izturējis."

Fjodors Černihs ir dzimis Maskavā, tomēr jau agrā vecumā viņš kopā ar ģimeni pārvācās uz dzīvi Lietuvā, atsakoties no Krievijas pilsonības. Savas karjeras laikā viņš ir pārstāvējis tādus Krievijas klubus kā jau pieminētais Maskavas "Dinamo" un "Orenburg". 

Lietuvas izlasi 30 gadus vecais Černihs pārstāv jau kopš 2012. gada.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu