Par Krievijas tehnoloģiju grupas VK vadītāju iecelts Putina sabiedrotā dēls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: An147yus/Shutterstock

Krievijas tehnoloģiju grupa VK, kam pieder valstī lielākais sociālais tīkls "VKontakte", pirmdien paziņoja, ka par tās jauno vadītāju iecelts prezidenta Vladimira Putina sabiedrotā Sergeja Kirijenko dēls Vladimirs Kirijenko.

VK norāda, ka Vladimiram Kirijenko ir liela pieredze sarežģītu projektu attīstīšanā. Iepriekš viņš bijis telekomunikāciju kompānijas "Rostelekom" pirmais viceprezidents.

Šis lēmums ir jaunākā pazīme, ka aizvien pieaug Krievijas valdības kontrole pār sociālajiem tīkliem un interneta platformām, kas pieejamas iekšzemes patērētājiem.

Sergejs Kirijenko ir Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks, un viņa pārraudzībā ir iekšpolitika.

Jau ziņots, ka Krievijas miljardiera Ališera Usmanova holdings USM šomēnes pārdeva tam piederošo VK akciju kontrolpaketi apdrošināšanas kompānijai "Sogaz", kuras līdzīpašnieks ir valsts kontrolētais dabasgāzes koncerns "Gazprom".

Iepriekš VK bija pazīstams ar nosaukkumu "Mail.ru Group". Holdingā ietilpst arī sociālais tīkls "Odnoklassņiki", elektroniskā pasta serviss "Mail.ru" un citi uzņēmumi.

"VKontakte" ir "Facebook" Krievijas ekvivalents. Pēc "VKontakte" sniegtajām ziņām, tam ir 97 miljoni lietotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu