FOTO ⟩ VP Gobzema protesta laikā aiztur 16 personas un anulē 8 auto tehniskās apskates (165)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija pirmdienas vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils kopumā līdz šim aizturējusi 16 personas, informēja Valsts policija.

Jaunākā informācija liecina, ka divas personas no vienas kompānijas aizturētas par sabiedrībā vispārpieņemto normu neievērošanu. Tāpat šovakar aizturēta piecu personu kompānija par huligāniskām darbībām Pils laukumā, sākumā aizturot divas personas un pēc brīža pārējos trīs, pielietojot asaru izraisošu vielu.

Visas aizturētās personas nogādātas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Lai izvairītos no policijas par epidemioloģiskās drošības regulējuma pārkāpšanu, pasākumā klātesošais Gobzems savu uzrunu sāka, stāvot kādas tuvējās ēkas vārtos.

Pēc policijas automašīnas tuvošanās attiecīgajai vietai akcijas atbalstītāji lielā skaitā ir apstājušies apkārt policijas mašīnai, neļaujot tai turpināt ceļu.

Saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām degvielas uzpildes stacijā 8 automašīnām anulētas tehniskās apskates, bet vēl 3 - arī numurzīmes.

Protesta akcijas dēļ uz brīdi slēgta satiksme 11. novembra krastmalā

Protesta akcijas dēļ pirmdienas vakara uz brīdi tika slēgta satiksme 11. novembra krastmalā, taču tā jau ir atjaunota.

Policija bija slēgusi satiksmi 11. novembra krastmalā starp Vanšu un Akmens tiltu. Krastmalā izklaidus uzturas cilvēki, un notiek neliela kustība uz Rīgas pils pusi un atpakaļ.

Arī pie Rīgas pils un tuvumā pulcējušies cilvēki. Atsevišķi cilvēki sēž uz no siena veidotām klučveida "krēsliem".

Daļa cilvēku iesaistās sarunās ar policistiem, un atsevišķi protestētāji izsaka arī rupjības.

Kāds cilvēks no vairākām pagalēm plānoja iekurināt ugunskuru pie Rīgas pils, bet policija šo ieceri izjauca.

Protesta akcijā pie Rīgas pils aizturētas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti

Valsts policija pirmdienas vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi divas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka policija aizturējusi divas personas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem - viena persona par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un otra persona par pārvietošanos ar izkapti.

Abas personas nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Ap plkst. 20 daļa pasākuma dalībnieku sākuši gājienu, virzoties uz tuvējo degvielas uzpildes staciju, kur jau pulcējušies cilvēki un uz automašīnām dejo vairākas meitenes. Policija pie ieejas degvielas uzpildes stacijā novietojusi automašīnas, raidot skaņas signālus.

Tāpat turpinās dažādu runu teikšana, paužot kritiku "pie varas esošajiem" un aicinot prasīt, lai valsts un pašvaldību nauda tiek izlietota atsevišķi.

Jau ziņots, ka Gobzems šodien Rīgā ir iecerējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

Saistībā ar aicinājumiem pulcēties pasākumā "Rododendrs" Valsts policija vērš uzmanību, ka šobrīd cilvēku pulcēšanās saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" ir būtiski ierobežota, jo valstī aizvien ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 infekciju.

Valsts policija atgādina, ka aicinājums pulcēties un pulcēšanās, pārsniedzot atļauto personu skaitu, ir likumpārkāpums ar visām no tā izrietošajām sekām.

Vēl tikai pirms dažām nedēļām valstī bija ieviesti ļoti stingri ierobežojumi, tajā skaitā arī tika ierobežota pārvietošanās noteiktā laika periodā, nebija pieejami daudzi pakalpojumi, nestrādāja tirdzniecības centri u.c.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, vēršoties pie pasākuma "Rododendrs" organizatora, kā arī citām atbalstu paudušajām personām no dažādām aktīvistu grupām, uzsver: "Aicinu atteikties no nesankcionētu pulcēšanās pasākumu organizēšanas! Vēršu uzmanību, ka šādas darbības ir likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpums, kā arī cilvēku apzināta pulcēšana ārkārtējās situācijas laikā, nerēķinoties ar Covid-19 vīrusa masveida izplatīšanas riskiem, ir administratīvi sodāmas darbības.

Tāpat vēršu uzmanību, ka saskaņā ar Krimināllikuma 225.1. pantu par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, ir paredzēta kriminālatbildība."

Komentāri (165)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu