Protesta "Rododendrs" laikā savainojumu guvis policists. Viņš nogādāts medicīnas iestādē (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Opozīcijas politiķa Alda Gobzema rīkotās protesta akcijas ietvaros savainojumu guvis viens no sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem, kurš ir nogādāts medicīnas iestādē, tiek skaidroti negadījuma apstākļi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Valsts policija. 

Valsts policija mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījusi, ka savainojumu guvis viens no sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem, kurš ir nogādāts medicīnas iestādē.

Jau ziņots, pirms plkst.17 dalībnieku skaits varētu būt pārsniedzis 1000. Cilvēki pulcējušies izklaidus plašā teritorijā.

Lai izvairītos no policijas par epidemioloģiskās drošības regulējuma pārkāpšanu, pasākumā klātesošais Gobzems savu uzrunu sāka, stāvot kādas tuvējās ēkas vārtos.

Pēc policijas automašīnas tuvošanās attiecīgajai vietai akcijas atbalstītāji lielā skaitā ir apstājušies apkārt policijas mašīnai, neļaujot tai turpināt ceļu.
 

Saistībā ar aicinājumiem pulcēties pasākumā "Rododendrs" Valsts policija vērš uzmanību, ka šobrīd cilvēku pulcēšanās saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" ir būtiski ierobežota, jo valstī aizvien ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 infekciju.

Valsts policija atgādina, ka aicinājums pulcēties un pulcēšanās, pārsniedzot atļauto personu skaitu, ir likumpārkāpums ar visām no tā izrietošajām sekām.

Vēl tikai pirms dažām nedēļām valstī bija ieviesti ļoti stingri ierobežojumi, tajā skaitā arī tika ierobežota pārvietošanās noteiktā laika periodā, nebija pieejami daudzi pakalpojumi, nestrādāja tirdzniecības centri u.c.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, vēršoties pie pasākuma "Rododendrs" organizatora, kā arī citām atbalstu paudušajām personām no dažādām aktīvistu grupām, uzsver: "Aicinu atteikties no nesankcionētu pulcēšanās pasākumu organizēšanas! Vēršu uzmanību, ka šādas darbības ir likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpums, kā arī cilvēku apzināta pulcēšana ārkārtējās situācijas laikā, nerēķinoties ar Covid-19 vīrusa masveida izplatīšanas riskiem, ir administratīvi sodāmas darbības." 

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu