Par protestā "Rododendrs" fiksētajiem pārkāpumiem sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz šim par dažādiem pārkāpumiem aizturēti 16 politiķa Alda Gobzema (LuK) pirmdien, 14. decembrī, Rīgā pēcpusdienā rīkotās protesta akcijas dalībnieki, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Amatpersona skaidroja, ka sākotnēji tika lēsts, ka uz nesankcionēto pasākumu varētu ierasties vairāk cilvēku, taču tā nenotika un vienā brīdī, vienā vietā esošo personu skaits nepārsniedza 1000.

"Tai pat laikā tas ir gana prāvs skaits, notika pulcēšanās, epidemioloģiskie riski bija, bija dažāda veida pārkāpumi, ko sekmēja dažādu personu grupu atrašanās alkohola reibumā," stāstīja Ruks.

Kopumā patlaban ir ziņas par 16 aizturētām personām. Ir vismaz seši ar sīko huligānismu saistīti gadījumi, tāpat sākti arī četri kriminālprocesi par uzbrukumu policijas darbiniekiem - divos gadījumos Valsts policijas, bet divos - pašvaldības policijas darbiniekiem.

Citi pārkāpumi bija saistīti ar Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu, tiek vērtēta arī organizatoru atbildība. Vēl anulētas tehniskās apskates astoņiem transportlīdzekļiem, turklāt trijiem atņemtas arī valsts reģistrācijas numurzīmes, norādīja Ruks, piebilstot, ka arī jaunieši bija uzrīkojuši ballīti netālu no pils esošajā degvielas stacijā.

Aģentūra LETA novēroja, ka protesta pasākumā pie Rīgas pils pēc pusnakts vēl bija bija palikuši vairāki desmiti cilvēku.

Jau ziņots, ka opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā divas personas no vienas kompānijas aizturētas par sabiedrībā vispārpieņemto normu neievērošanu. Tāpat aizturēta piecu personu kompānija par huligāniskām darbībām Pils laukumā, sākumā aizturot divas personas un pēc brīža pārējos trīs, pielietojot asaru izraisošu vielu.

Vēl viena persona aizturēta par gaisā raidītām petardēm pie Rīgas pils. Savukārt cita persona aizturēta par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam. Pārkāpējs amatpersonu pagrūda un centās nogāzt zemē.

Abi pārkāpēji notikuma vietā aizturēti un nogādāti policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Tāpat policija Gobzema rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi divas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti.

Tāpat policija par uzbrukumu VP amatpersonai aizturējusi un nogādājusi iecirknī vienu personu. Savukārt šīs personas biedrs aizturēts par huligāniskām darbībām.

Tāpat kļuvis zināms, ka savainojumu guvis viens no kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem. Viņš nogādāts medicīnas iestādē un tiek skaidroti apstākļi, taču policists nav cietis saistībā ar minēto uzbrukumu VP amatpersonai.

Pirmdienas vakarā krastmalā pie Lielā Kristapa statujas ar evakuatoru bija atvesta un novietota liela izmēra instalācija ko Gobzems nosaucis par korupcijas aisbergu. Pret personu, kura instalāciju atveda un novietoja, sākts administratīvā pārkāpuma process.

Savukārt saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām netālu no Rīgas pils esošajā degvielas uzpildes stacijā astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates un vēl trim automašīnām anulētas arī numurzīmes. Šajā vietā pārsvarā jaunieši mūzikas pavadībā dejoja uz automašīnu jumtiem. Šo pulcēšanos kādā brīdī apmeklēja arī Gobzems.

Foto: Alda Gobzema protesta akcija "Rododendrs"

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu