FOTO Jaunākā informācija par kravas kuģu sadursmi Baltijas jūrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijā reģistrētā "Scot Carrier" un Dānijas kuģa "Karin Hoej" sadursme notika agrā rītā.
Lielbritānijā reģistrētā "Scot Carrier" un Dānijas kuģa "Karin Hoej" sadursme notika agrā rītā. Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 13. decembrī, Baltijas jūrā Zviedrijas dienvidu piekrastē notika divu kravas kuģu sadursme, kurā gājis bojā vismaz viens cilvēks, bet vēl viens pazudis bez vēsts, pavēstīja Zviedrijas un Dānijas varasiestādes.

Lielbritānijā reģistrētā "Scot Carrier" un Dānijas kuģa "Karin Hoej" sadursme notika agrā rītā uz dienvidiem no Zviedrijas pilsētas Īstades netālu no Dānijai piederošās Bornholmas salas, vēsta mediji.

Dānijas kuģis incidenta rezultātā apgāzās un Zviedrijas krasta apsardze to nogādāja Zviedrijā, jo no tā ūdenī sāka izplūst eļļa. Kad kuģi pēc nogādāšanas krastā pārmeklēja ūdenslīdēji, tajā tika atrasts cilvēka līķis, kura identitāte vēl nav noskaidrota, apstiprināja policijas preses sekretāre.

Pēc sadursmes vēl viens cilvēks ir pazudis bez vēsts, un sarūk cerības atrast viņu dzīvu. Gan bojā gājušais, gan pazudušais bija Dānijas pilsoņi un atradās uz Dānijas kuģa.

Vairāk nekā 90 metrus garais "Scot Carrier" bija ceļā no Salacgrīvas Latvijā uz Montrozu Skotijā, bet aptuveni 55 metrus garais "Karin Hoej" bija izbraucis no Sēderteljes Zviedrijā un bija ceļā uz Nīkēbingu Dānijai piederošajā Falsteras salā.

Negadījuma iemesls nav skaidrs, bet izskanējuši pieņēmumi, ka tas noticis miglas izraisītās sliktās redzamības dēļ.

Zviedrijas prokuratūra tomēr ir sākusi izmeklēšanu par iespējamu nopietnu alkohola reibumu jūrā, rupju nolaidību kuģošanā un nopietnu vainu cilvēka nāves izraisīšanā.

Pēc sadursmes tika aizturēti 1991. gadā dzimis Lielbritānijas pilsonis un 1965. gadā dzimis Horvātijas pilsonis.

Uzņēmums "Scotline Marine Holdings Limited", kuram pieder "Scot Carrier", paziņoja, ka pēc sadursmes visiem apkalpes locekļiem tika veikti narkotiku un alkohola testi, un "divi apkalpes locekļi bija pārsnieguši atļauto robežu".

""Scot Marine Holdings" apstiprina, ka tam ir stingra politika pret narkotiku un alkohola lietošanu un nulles iecietība pret jebkādiem tās pārkāpumiem," teikts uzņēmuma paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu