"Ziemassvētku vecītis neeksistē." Bīskaps Itālijā spiests atvainoties pēc skaļa paziņojuma bariņam bērnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mike Arney/ Unsplash

Kāda Romas katoļu diecēze Sicīlijā ir atvainojusies vecākiem pēc tam, kad tās bīskaps kādai bērnu grupai pateicis, ka Ziemassvētku vecītis neeksistē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Itālijas mediji ziņo, ka pagājušajā nedēļā kādā reliģiskā pasākumā bīskaps Antonio Stagliano arī sacīja, ka Ziemassvētku vecīša sarkano tērpu publicitātes dēļ ir izvēlējusies  "Coca-Cola".

Šādi komentāri saniknoja bērnu vecākus.

Atvainojoties mācītājs Alesandro Paolīno sacīja, ka bīskaps centās uzsvērt Ziemassvētku patieso nozīmi. Viņš arī sacīja, ka bīskapa mērķis bija izcelt stāstu par Svēto Nikolasu, kurš ir Ziemassvētku vecīša tēla sākotnējais iedvesmas avots un pazīstams ar to, ka pasniedza dāvanas nabadzīgajiem.

"Pirmkārt, bīskapa vārdā es izsaku patiesu nožēlu par šo izteikumu, kas ir radījis mazajos sarūgtinājumu, un vēlos precizēt, ka nodomi bija pavisam citādi," publikācijā diecēzes "Facebook" lapā sacīja mācītājs Paolīno. 

Viņš piebilda, ka bīskaps vēlējies, lai bērni "padomā par Ziemassvētku nozīmi", sakot, ka šis datums ir kļuvis pazīstamāks saistībā ar patērēšanas kultūru. 

"Ja mēs visi, jauni vai veci, varētu gūt mācību no Ziemassvētku vecīša... tad tas ir šāds: mazāk dāvanu "radīt" un "patērēt" un vairāk "dāvanu", ar kurām dalīties," teikts paziņojumā.

Intervijā laikrakstam "La Repubblica" bīskaps noliedza to, ka viņš bērniem būtu teicis, ka Ziemassvētku vecītis neeksistē, bet tā vietā ir nepieciešams "atšķirt to, kas ir īsts, no tā, kas nav".

"Ir parādījies reāls fakts, proti, ka kristiešiem vairs nepieder Ziemassvētki," viņš teica. "Ziemassvētku atmosfēra, kuru rada gaismas un iepirkšanās, ir ieņēmusi Ziemassvētku vietu."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu