Raidījums: "Naukšēnu" skolēni devušies uz savām mājvietām. Izglītības iestādē iestājusies mēnesi gara pauze

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naukšēni
Naukšēni Foto: Elmo Riig

Pusaudžu sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni, Valmieras novadā ir iestājusies mēnesi gara pauze. Jaunieši devušies brīvdienās uz iepriekšējām dzīvesvietām, vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Tas noticis pēc tam, kad šajā iestādē LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" kopā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju atklāja necilvēcīgus veidus, kā iestādē cenšas pāraudzināt jauniešus.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija sākusi 13 administratīvā pārkāpuma lietas.

"Četrās lietās pārbaude vēl aizvien turpinās. Vienā gadījumā ir pieņemts lēmums par naudassodu.

Divi gadījumi, kuros izteikts brīdinājums konkrētajai personai,” pastāstīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājs Jānis Ābele.

Savukārt sešas lietas ir izbeigtas.

Viena no problēmām, ko uzsver inspekcija, – vecākie iestādes audzēkņi nav bijuši īsti ne ar ko nodarbināti, pat ne mācībās, jo iestādē pieejama vien pamatskolas programma.

Tikmēr Iekšējās kontroles birojā notiek dienesta pārbaude par to, vai korekta bijusi specdienestu iesaistīšanās, cenšoties ierobežot nemierus "Naukšēnos" šogad aprīlī.

Pēc iestādes apmeklējuma pusaudžu psihoterapeits Nils Konstantinovs sacīja: "Es domāju, ka

ir viena lieta pilnīgi skaidra – jaunieši nedrīkstētu atgriezties 5. janvārī šajā iestādē.

Tam nav gatava pati iestāde, tam nav gatavi darbinieki, un arī šie jaunieši paši ir saņēmuši tādu diezgan destruktīvu vēstījumu."

Viņaprāt, vispirms iestādei vajag labu vadītāju, tad pamazām veidot komandu, saliedēt darbiniekus un visu sakārtot. To varot izdarīt līdz nākamā gada septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu