Merzļikina konkurentam Korpisalo, iespējams, uz laiku būs jāpārtrauc spēlētāja karjera

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo
Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

ASV sporta ziņu medijs "The Athletic" vēsta, ka Elvja Merzļikina Konkurentam Kolumbusas "Blue Jackets" rindās Jonasam Korpisalo obligātā armijas dienesta dēļ, iespējams, uz laiku būs jāpārtrauc spēlētāja karjera.

Somija ir viena no retajām valstīm, kurā katram pilsonim vecumā no 18 līdz 28 gadiem obligāti jāiziet militārās apmācības. 

Līdz šim Korpisalo to nebija izdarījis. 

Korpisalo aprīlī apritēs 28 gadi, tāpēc viņam būs jārod laiks, lai dotos militārajā dienestā. Tiek ziņots, ka vārtsargs militāros pienākumus sāks veikt 2022. gada 11. aprīlī, bet "Blue Jackets" vienībai regulārais čempionāts noslēgsies 29. aprīlī.

"Likums nosaka, ka tas jādara katram vīrietim," "The Athletic" citēts Korpisalo. "Tāds ir likums. Esmu to pārcēlis kopš 18 gadu vecuma, jo nevēlējos izlaist treniņus vasarā. Tagad gan esmu tuvu šim termiņam."

Atkarībā no veicamajiem militārajiem pienākumiem, dienu skaits apmācībās ir 165, 255 vai 346. Ja Korpisalo mācības sāks 11. aprīlī un kurss ilgs 165 dienas, viņš izlaidīs arī nākamās NHL sezonas treniņnometnes sākumu. 

Pēc gada Korpisalo beigsies pases derīguma termiņš. Ja viņš nebūs devies militārajā dienestā, pase netiks atjaunota. 

Soms šosezon piedalījies astoņās NHL spēlēs, kurās vidēji mačā savos vārtos ielaidis 3,95 ripas, atvairot 88,5% pretinieku metienu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu