Maltas parlaments atbalsta marihuānas legalizāciju izklaides nolūkiem, lai mazinātu izplatību melnajā tirgū (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Craig F Scott/shutterstock

Maltas parlaments apstiprinājis likumprojektu, kas atļauj lietot, iegādāties un audzēt marihuānu izklaides nolūkiem. Iepriekš sodītām personām par marihuānas glabāšanu tiks dzēsta sodāmība.

Saskaņā ar jauno likumu pieaugušie varēs nēsāt pie sevis līdz septiņiem gramiem marihuānas, mājās audzēt līdz četriem marihuānas kaņepju stādiem vai iegādāties nelielos daudzumos šo narkotiku no asociācijām, kas tiks izveidotas marihuānas tirdzniecībai.

Marihuānas asociācijām būs jādarbojas kā bezpeļņas organizācijām un tām būs aizliegts reklamēt marihuānu un savus pakalpojumus.

Personām, kas iepriekš sodītas par noziegumiem, kas saistīti ar marihuānas glabāšanu, tiks dzēsta sodāmība.

Maltas parlaments apstiprināja likumprojektu, neskatoties uz to, ka opozīcijas likumdevēji balsoja pret to. Gaidāms, ka Maltas prezidents tuvākajās dienās šo likumprojektu parakstīs.

Maltas valdība apgalvo, ka reforma ir kaitējuma mazināšanas pasākums, kas apslāpēs marihuānas melno tirgu un novērsīs lietotāju saukšanu pie kriminālatbildības.

"Ja pieaugušais nolemj lietot marihuānu, viņam vai viņai ir jābūt drošam un regulētam avotam, no kurienes var iegūt marihuānu," norādījis reformu ministrs Ouens Boniči, kurš virzīja šo reformu.

Likumprojekts parlamentā apstiprināts, neskatoties uz stingro pretestību no darba devējiem, pedagogiem, medicīnas asociācijām un baznīcas organizācijām.

Lai gan tādas valstis kā Spānija un Malta piecieš marihuānu izklaides nolūkiem, Malta ir pirmā Eiropas Savienības (ES) valsts, kas oficiāli legalizējusi tās pārdošanu un ražošanu. Arī Luksemburga un Vācija ļāvušas noprast, ka gatavojas pieņemt likumus, kas regulēs marihuānas lietošanu izklaides nolūkos. Gaidāms, ka Itālija par šo jautājumu sarīkos referendumu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu