Covid-19 ⟩ Itālija pagarina ārkārtas stāvokli. Pieprasa negatīvus testus ceļotājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gennaro Leonardi Photos/shutterstock

Itālijā Covid-19 dēļ noteiktais ārkārtējais stāvoklis tiek pagarināts līdz 31. martam, kā arī ieviesta prasība par negatīvu Covid-19 testu ieceļotājiem no citām ES valstīm, otrdien, 14. decembrī, paziņoja premjerministra Mario Dragi birojs.

Ārkārtējais stāvoklis Itālijā ir bijis spēkā kopš 2020. gada janvāra.

Valdība arī izdeva dekrētus, pagarinot īpašās pilnvaras, kas piešķirtas civilās aizsardzības aģentūrām un ārkārtējam komisāram pandēmijas apkarošanai Frančesko Filjiuolo.

Saskaņā ar jaunu dekrētu paliek spēkā noteikumi par Itālijas "zaļo pasi", ar kuru iedzīvotāji var pierādīt vakcinēšanās, pārslimošanas vai negatīva testa faktu.

Itālija arī ieviesusi jaunu prasību ieceļotājiem no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm sniegt pierādījumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu pirms došanās uz Itāliju, paziņoja Veselības ministrija. Nevakcinētiem ieceļotājiem arī vajadzēs pavadīt piecas dienas karantīnā.

Jaunā prasība noteikta laikā, kad pieaug bažas par Covid-19 omikrona paveida izplatīšanos. Līdz šim ieceļotāji varēja iztikt bez testa, izmantojot vakcinācijas vai pārslimošanas pierādījumu.

Tiks arī pagarināti noteikumi, kas pieprasa karantīnu ieceļotājiem no valstīm ārpus ES, bet zināmu Āfrikas dienviddaļas valstu iedzīvotāju iebraukšana pagaidām tiks bloķēta.

Jaunie iebraukšanas noteikumi būs spēkā no ceturtdienas līdz 31.janvārim.

Itālija pēdējā laikā cieš neveiksmes centienos kontrolēt Covid-19 pandēmiju. Otrdien valstī tika reģistrēti 20 700 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi un 120 jauni nāves gadījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu