VIDEO "Sita ar krāsns kruķi, ar cirvi, nevis ar aso galu, bet ar otru." Sieviete izbēg no slepkavas nagiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Ar drūmo stāstu, sēžot slimnīcas palātā, dalās kāda Krāslavas puses iedzīvotāja, kuru decembra sākumā smagi ievainoja viņas dzīvesbiedrs. Vīrietis centās atņemt civilsievai dzīvību, tomēr cietušajai izdevās izrauties un aizbēgt. Slepkavības mēģinājuma iemeslus skaidroja TV3 raidījums "Degpunktā".

36 gadus veco Nadeždu pirms pāris dienām mēģināja noslepkavot viņas civilvīrs Zigis. Sieviete atradās vīrieša izīrētajā privātmājā, Šķeltovas pagastā, kad varmāka sāka viņu graizīt ar asiem priekšmetiem.

"Sita ar krāsns kruķi, ar cirvi, nevis ar aso galu, bet ar otru. Ar nazi un āmuru.

Viņš mani piekāva, visa gulta bija asinīs. Es esmu pilnīgā šokā," atminas sieviete.

Zigis lika ievainotajai sievietei atnest priekšmetu, ar kuru viņš viņai atņems dzīvību. Nadežda apstiprināja, ka zina, kur tas atrodas, un devās tam pakaļ. Viņa saprata, ka tas ir īstais brīdis bēgšanai. Tikušu ārā no mājas, viņu asiņainu atrada vietējie mežstrādnieki, kas izsauca mediķus. Tagad sieviete atrodas slimnīcā.

Izīrētās mājas īpašniece apņēmusies palīdzēt cietušajai sievietei un sadarboties ar policiju. Viņa stāsta, ka 48 gadus vecais Zigis veica slepkavības mēģinājumu greizsirdības dēļ.

"Viņa ir otrās grupas invalīde, mentāla saslimšana no bērnības, un viņa bieži bija arī drauga mājās.

Izrādās, ka draugs ar savu tēvu jau pusgadu viņu bija seksuāli izmantojuši, piedraudot ar nazi un ieroci, ka nedrīkst teikt civilvīram."

Nadežda versiju apstiprina: "Viņa draugs pusgadu mani izmantoja. 

Viņa draugs ar savu tēvu mani izvaroja, un es to visu pastāstīju. Tāpēc viņš sāka mani sist."

Mājas saimniece stāsta, ka Zigis un viņa draugs jau iepriekš bijuši sodīti par smagiem noziegumiem. Viņa to zināja, kad slēdza īres līgumu, jo gribēja palīdzēt izbijušam cietumniekam iekļauties sabiedrībā. Vēlāk atklājās, ka īrnieks joprojām pārkāpj likumu.

"Policija uzmeklēja, ka īpašums esot sašauts. Kaimiņi sāka stāstīt, ka malumedības tur notiekot cauru gadu regulāri.

Un arī balta pulvera šņaukšana. Tas viss nāca klajā tagad, kad sieviete jau ir slimnīcā," stāsta mājas saimniece.

Krāslavas policijas iecirknis ierosinājis divus kriminālprocesus. Vienu par slepkavības mēģinājumu, otru – par mājā glabātiem šaujamieročiem, munīciju un sprāgstvielām. Nadežda turpina atlabt un apzinās, ka tiesas procesi būs ilgi un grūti: "Es gribu, lai viņš sēž un tiek nogalināts! Tas ir tas, ko es vēlos."

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu