Izteikti nāves draudi Saksijas premjerministram par Covid-19 vakcīnu atbalstīšanu. Vācijas policijas sāk rīkoties (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas policija un īpašie spēki trešdien sākuši operāciju Drēzdenē.
Vācijas policija un īpašie spēki trešdien sākuši operāciju Drēzdenē. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas policija un īpašie spēki trešdien sākuši operāciju Drēzdenē, reaģējot uz nāves draudiem augsta ranga politiķim, kurš atbalsta Covid-19 vakcīnas, paziņojušas varasiestādes.

Draudi izteikti Saksijas federālās zemes premjerministram Mihaelam Krečmeram. Viņam draudējusi grupa, kas iestājas pret vakcinēšanos.

"Atsevišķu grupas dalībnieku paziņojumi liecina, ka viņiem varētu būt īsti ieroči," teikts policijas paziņojumā.

Izmeklēšana tika sākta pēc tam, kad sabiedriskās raidorganizācijas ZDF žurnālisti atšifrēja čatu ziņojumapmaiņas lietotnē "Telegram" un 7. decembrī pavēstīja, ka Krečmeram izteikti nāves draudi.

ZDF ziņoja, ka čatā iesaistīti simtiem cilvēku, ko vieno pretestība vakcīnām, valstij un pašreizējai sabiedrības veselības politikai.

Audio ziņās grupas biedri aicināti izmantot ieročus, ja nepieciešams, lai vērstos pret pašreizējiem pasākumiem un politiķiem, sevišķi Krečmeru.

Varasiestādēm ir aizdomas, ka tiek gatavots vardarbīgs noziegums, atklāja Saksijas policija.

Vācijā izveidojusies plaša kustība pret epidemioloģiskās drošības pasākumiem, kas ieviesti pandēmijas laikā. Sevišķi spēcīga šī kustība ir Saksijā, kur koronavīruss atkal uzliesmojis sevišķi aktīvi un kur vakcinācijas aptvere iz zemāka nekā vidēji Vācijā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu