FOTO ⟩ Rīgas Zooloģiskā dārza lauvēniem pusgads. Mazuļi bauda ziemu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauvēni Teika un Varis.
Lauvēni Teika un Varis. Foto: Māris Lielkalns/Facebook

Pirms pusgada Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzima divi lauvēni - Teika un Varis. Tagad tie ir paaugušies un bauda Latvijas ziemu. Kad mazuļi paaugsies, viņi dosies uz citiem zoodārziem, ziņo LTV raidījums "Rīta Panorāma". 

Aprit seši mēneši, kopš Rīgas Zooloģiskajā dārzā pēc 22 gadu pārtraukuma piedzima lauvēni. 31. maijā Āfrikas lauvenei Cvangai un lauvu tēviņam Kali pasaulē nāca Varis un Teika. Mazie lauvēni ir paaugušies un bauda Latvijas ziemu.

Foto: Lauvas Rīgas Zooloģiskajā dārzā bauda ziemu

"Mammai, protams, ir lieli uztraukumi. Viņa joprojām pieskata savus mazos," skaidro zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns. 

"Gandrīz katrā filmā par Āfriku mēs varam redzēt lauvu. Tas rada iespaidu, ka lauvas ir sastopamas katru mīļu brīdi uz katra soļa, ka tas ir ļoti bieži sastopams dzīvnieks. Ir pilnīgi pretēji. Lauvas ir ierakstītas Sarkanajā grāmatā. Šī pasuga dzīvo sausās vietās Namībijas tuksnesī. Tā ir visvairāk pielāgojusies sausam tuksnešainam dzīvesveidam,” skaidroja Lielkalns.

Neskatoties uz dabisko dzīvesvietu tuksnesī, redzams, ka lauvām nav iebildumu arī pret Latvijas sniegoto ziemu, priecējot zoodārza apmeklētājus.

"Galvenais, lai vēders ir pilns. Ja gadījumā ķepas salst, tad var ieiet iekšā.

Arī ziemā zoodārzā lauvas ir apskatāmas. Ja nav pārāk lieli mīnus grādi, saulainā laikā lauvēni kopā ar vecākiem iznāk arī laukā no iekštelpām un spēlējas, staigā," pastāstīja Lielkalns.

Savvaļā sešu mēnešu vecums lauvēniem ir ļoti bīstams laiks, jo māte sāk mazuļus atstāt vienus, lai dotos medībās. Viņus apdraud gan hiēnas un bifeļi, gan arī sveši lauvu tēviņi. Zoodārzā māte un tēvs arvien ir līdzās, un lauvēni var trenēties zebru medību prasmēm, cenšoties no slēpņa uzbrukt vecākiem, kuri neapskaužamā iecietībā cenšas pasargāt muguru no jauno mednieku asajiem nagiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu