VIDEO "Šobrīd izmisums pārņēmis arī tos direktorus, kuri bijuši pozitīvi noskaņoti." Siguldas ģimnāzijas direktors par skolotāju trūkumu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šobrīd izmisums pārņēmis pat tos kolēģus, direktorus, kuri izsenis bijuši pozitīvi noskaņoti, direktori ir izmisumā, trešdien, 15. decembrī, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

No trešdienas Covid-19 sertifikāts ir nepieciešams pilnīgi visiem klātienē strādājošajiem. Jau mēnesi šāda prasība attiecas uz valsts sektoru, tostarp skolām, un ir izrādījies pēdējais piliens jau tā akūtajā situācijā ar pedagogu trūkumu, novedot pie tā, ka ir skolas, kur atsevišķos mācību priekšmetos stundas kādu laiku nenotiek nemaz.

Vislielākais skolotāju trūkums ir Rīgā, kas ir likumsakarīgi, jo galvaspilsētā ir arī visvairāk skolu. Jautājot, cik plaša ir problēma, ja skatās uz vakcinēties negribošo skolotāju aiziešanu no skolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns sacīja, ka skolotāji, kuri aizgājuši no darba pandēmijas un regulējuma ietekmē, varētu būt apmēram 20%.

"Tā ir salīdzinoši neliela daļa, bet skaidrs, ka šobrīd izmisums pārņēmis pat tos kolēģus, direktorus, kuri izsenis bijuši pozitīvi noskaņoti. Tā krūzīte ir tik pilna, ka daudz kur ir skumji, direktori ir izmisumā," sacīja Kalvāns.

Tāpat viņš apgalvoja, ka trūkstošo skolotāju dēļ stundas nenotiek, tās daļēji tiek aizvietotas ar vadības komandas palīdzību, tiek pārkāpti virkne slodžu normatīvu, par ko direktori joprojām saņem pārmetumus.

Jautājot, kāda ir rīcības stratēģija, Kalvāns pauda, ka problēmu var risināt nacionālā līmenī, kas ir darba samaksas modelis ar pašu galveno elementu - slodzes balansu.

Video: 15. decembra raidījumu "Panorāma" un "Šodienas jautājums" ieraksts 

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu