VIDEO ⟩ Ugunsgrēkā mammai ar trīs bērniem nodedzis dzīvoklis. Lūdz sabiedrības palīdzību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Olaines pusē kāda mamma ar trīs nepilngadīgiem bērniem palikusi bez mājām. Dzīvoklis divstāvu namā aizdegās pēkšņi, un ģimenei neizdevās glābt mantas. Tiek lūgts sabiedrības atbalsts, lai cietušie atgūtu jumtu virs galvas, ziņo raidījums "Degpunktā". 

To, kur ģimenei bija ierīkota virtuve, bet kur atradušās guļamistabas trīs nepilngadīgajiem bērniem, apskatot degušo dzīvokli, vizuāli noteikt ir teju neiespējami, jo uguns posts iznīcināja visu iedzīvi.

Dzīvoklis divstāvu namā aizdegās pēkšņi, bet liesmu izplatīšanās ātrums neļāva iemītniekiem pat glābt vērtīgākās mantas. Mamma Agrita, meitas Eduarda un Loreta un mazākais no ģimenes - dēliņš Sandijs - palikuši uz ielas. Īpašumu glābt no liesmām nebija iespējams.

"Es biju mājās, uz vietas arī strādāju, viss bija labi. Plkst. 15.50 ienāca vilciens no Rīgas uz Stūnīšiem. Es izgāju uz desmit minūtēm palīdzēt bērniem izstumt ratiņus pa sniegu. Kad atnācām mājās, viss bija labi. Virtuvē arī viss bija labi. Novilkām drēbes, apavus. Viena meita nepaspēja noģērbties, bērns pa pusei - Eduardai bija viena čība un viens zābaks.

Es tajā brīdī biju paspējusi ieiet istabā, pavērt durvis uz istabu, un tur jau bija uguns un dūmi," atceras Agrita.

Agrita slavē ugunsdzēsējus, norādot, ka palīdzība atbrauca ātri, nekavējoties no otrā stāva tika izglābta kaimiņiene, jo liesmas un dūmi draudēja izplatīties uz augšu, pakļaujot riskam arī citus īpašumus.

"Dienesti strādāja ilgi, tas sākums bija ap plkst.16, kad kāds atbrauca. Bērni bija ap plkst.21 mājās ar policijas konvoju. Liels paldies Valsts policijai arī par 30 eiro, kurus iedeva bērniem.

Es gribēju vēl pati pēc tam ieiet iekšā, mēs paskatījāmies, kā tur izskatās, bet tajā brīdī tur bija ūdens un nebija gaismas. Liels paldies visiem cilvēkiem, kas palīdzēja ar mantām. Mums tagad ir vairāk mantu nekā vietas," paldies dienestiem saka mamma Agrita.

Agritas īpašums nebija apdrošināts, tāpēc saimei ir nepieciešams finansiāls atbalsts, lai tiktu galā ar tēriņiem un ieguldījumiem, kas viņus jau sagaida.

Labdarības organizācija Pēcugunsgrēka.lv ir atvērusi divus ziedojuma tālruņus ar mērķi sniegt palīdzīgu roku Agritai un viņas bērniem.

Zvans uz tālruni 90203909 palīdzēs cietušajiem ar vienu 1,50 eiro, bet, lai dāvinātu lielāku summu, 4,27 eiro, jāzvana uz numuru 90006860.

Priekšā ir apjomīgs darbs, un pirms dzīvokļa renovēšanas istabas ir jāiztīra. Līdz ar to tiek steidzīgi meklēts būvgružu konteiners.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu