Covid-19 ⟩ PVO vadītājs noraizējies par omikrona varianta izplatību. Inficēto skaits dubultojas ik pēc divām-trim dienām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Ar Covid-19 vīrusa omikrona paveidu inficēto skaits dubultojas ik pēc divām-trim dienām, paziņojis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) īpašais pārstāvis Deivids Navarro.

"Mums PVO ir pietiekami daudz informācijas, kas skaidri parāda, ka šis paveids izplatās ļoti ātri, gadījumu skaitam dubultojoties katras divas-trīs dienas," pavēstīja Navarro.

Viņš norādīja, ka izvairīties no augstas mirstības izdosies tikai ļoti lielas veiksmes gadījumā. Pēc viņa teiktā, viņš "nekad nav bijis tik noraizējies" par koronvīrusu, kā tagad.

Navarro sacīja, ka runa ir par "ļoti nopietnu situāciju" un par vīrusa izplatības "ārkārtīga paātrinājuma" pašu sākumu.

Pagājušajā mēnesi Dienvidāfrikas Republikā tika atklāts jauns Covid-19 paveids ar daudzām mutācijām, kurš tika nosaukts par omikrona paveidu. Saistībā ar tā izplatību daudzas valstis aizliegušas ieceļošanu no Āfrikas dienvidu valstīm, kā arī no jauna ieviesušas ierobežojumus vīrusa izplatības samazināšanai.

Eksperti brīdina, ka omikrona paveids ir lipīgāks nekā pašlaik dominējošais delta paveids. Kā viens no iemesliem tiek minēts tas, ka jaunais variants spēj labāk pārvarēt pašlaik pieejamo vakcīnu radīto imunitāti. Tomēr sākotnējie dati liecina, ka inficēšanās ar omikrona paveidu gadījumā slimības gaita ir vieglāka.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu