VIDEO ⟩ "Ar nazi tur iekšā visu sagrieza." Jaunākā informācija par sievietes izbēgšanu no slepkavas nagiem Krāslavas pusē (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrās grupas invalīde, 36 gadus vecā Nadežda, kuru civilvīrs vēlējās noslepkavot, salaužot kaulus, graizot viņas dzimumorgānus un nodarot citus miesas bojājumus, pēc izglābšanās no varmākas raidījumam "Bez Tabu" atklāja, ka civilvīrs izrādījis zvērīgu agresiju pēc tam, kad viņa dzīvesbiedram pastāstījusi, ka viņa draugi viņu vairākkārt seksuāli izmantojuši.

Raidījums sievieti sastapa Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur viņa jau kādu laiku atlabst pēc piedzīvotā decembra sākumā. Viņas ķermeni klāj lieli zilumi, Nadeždai ir galvas trauma un daudzi sasitumi. 

"Viņš mani dauzīja ar krāsns kruķi, lauzni, cirvi. Ar nazi tur iekšā visu sagrieza, ģenitālijas. Atceros, viss bija asinīs. Ar nazi caur biksēm graizīja," stāsta cietusī Nadežda.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Tas notika naktī civilvīra īrētā mājā Krāslavas novada Šķeltovas pagastā. Nadežda raidījumam atklāja, ka vīrietis bijis piedzēries, pēc ilgstošas sievietes sišanas un graizīšanas vienubrīd esot licis viņai atnest priekšmetu, ar ko pati tiktu piebeigta līdz nāvei. Tas bijis brīdis, ko viņa izmantoja, lai aizbēgtu. Asiņojot aizmukusi un netālu no mājas sastapusi mežstrādniekus, kuri izsauca mediķus. Vēlāk piebiedrojās Valsts policijas (VP) darbinieki.

Turpat notikuma vietā tika aizturēta iespējamā vainīgā persona – Nadeždas civilvīrs, informēja Valsts policijā. Persona iepriekš bija sodīta par smagiem noziegumiem un izcietusi cietumsodus. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, par ko draud arī mūža ieslodzījums.

Pēc notikušā ar "Bez Tabu" sazinājās arī sieviete, kura dzīvo Rīgā. Viņai pieder īpašums, kurā tika izdarīts noziegums. Vēloties saglabāt anonimitāti, mājas saimniece raidījumam atklāja, ka pirms vairākiem gadiem konkrēto māju izīrējusi Nadeždas civilvīram, tādējādi ierādot viņam dzīvesvietu un cerot, ka viņš spēs iekļauties sabiedrībā pēc iepriekš izciestā cietumsoda.

Pēc asiņainās decembra nakts mājas saimniece cenšas palīdzēt cietušajai Nadeždai. Viņa uztur ar cietušo kontaktu. Sarunās vardarbības upure viņai atklājusi informāciju, kas šokē. Civilvīrs tonakt kļuvis zvērīgi agresīvs pēc tam, kad viņa atklājusi, ka šī paša vīrieša draugi, vienas ģimenes locekļi – tēvs un dēls – viņu vairākkārt seksuāli izmantojuši. Tā vietā, lai kā adekvāti rīkotos, piemēram, ziņojot par to likumsargiem, vīrietis, iespējams, kļuvis greizsirdīgs.

"Tie divi viņu piespieda nodarboties ar seksuālām darbībām, izmantojot to, ka viņai ir invaliditāte, kas ietekmē Nadeždas mentālo veselību. Viņa ir tāda lētticīga, bērnišķīga. Invaliditāti nedod tāpat vien jau no bērnības. Kopš vasaras viņu seksuāli izmantoja šie divi vīrieši. Piedraudēja ar nazi un pistoli, pēc izvarošanas piedraudot, lai nevienam nestāsta, arī civilvīram. Viņa teica, ka pēdējo reizi viņu izmantoja 29. oktobrī. Viņa tomēr nolēma izstāstīt Zigmundam par to, un viņš šādi reaģēja," stāsta mājas saimniece.

Mājas saimnieces sacīto raidījumam "Bez tabu" apstiprināja arī Nadežda.

"Pusgadu mani izmantoja. Deva naudu, izmantoja, uzskatot par muļķīti. Izmantoja, izņirgājās.

Piespieda un darīja, ko gribēja! Arī draudēja. Piedzēries nāca klāt ar pistoli un nazi. Es neko Zigmundam neteicu. Kad pateicu, pamatīgi piekāva," atceras cietusī.

Nadežda raidījumam stāstīja, ka seksuālā vardarbība pret viņu vienreiz pastrādāta Zigmunda īrētajā namā, kad viņa nebija mājās, kā arī vairākkārt šo divu viņa draugu dzīvesvietā, kurp viņu varmākas piespieduši doties.

Paklausot mājas saimnieces ieteikumam, par ilgstošo seksuālo vardarbību Nadežda pastāstīja arī likumsargiem, kuri pēc viņas iesnieguma ieradās Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Likumsargi reģistrējuši informāciju par seksuālo vardarbību, arī par to sākts kriminālprocess, raidījumu informēja Artūrs Plinta, VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks.

Par to, kā likumsargi rīkojušies, uzzinot informāciju par seksuālo vardarbību, VP pārstāvis raidījumam nestāstīja, norādot, ka izmeklēšanas stratēģijas atklāšana kaitēšot izmeklēšanai.

Raidījumam zināms, ka atšķirībā no Nadeždas civilvīra seksuālā vardarbībā vainotajiem kā drošības līdzeklis apcietinājums nav noteikts. "Bez tabu" komandai viņus dzīvesvietā neizdevās sastapt.

Mājas, kurā gandrīz nosita Nadeždu, saimniece uzskata, ka asinsizliešana decembra naktī varēja nenotikt un sieviete netiktu seksuāli izmantota, ja vien likumsargi laikus visu šo kompāniju būtu savaldījuši.

Viņa uzskata, ka jau sen vismaz šīm trim personām vajadzēja atrasties aiz restēm, jo jau vairākus gadus kompānija izceļoties ar krimināla rakstura darbībām, par kurām ziņojusi mājas īpašniece un apkaimes iedzīvotāji, ar kuriem rīdziniece ilgstoši uztur kontaktu. Šķeltovas pagastā notiekošā dēļ rīdziniece pat baidījusies pietuvoties savam īpašumam.

"Nadežda, pat Zigmunda radiniece un kaimiņi man stāstīja, ka tur notiekot orģijas, ierodoties kompānijas, visi šņaucot baltu pulverīti. Tur notiek arī malumedības.

Par to visu rakstīju policijai. Teicu, ka man ir zināms, ka tur uzturas šis grupējums, kas nodarbojas ar ieroču nelegālu apriti. Teicu, ka tur tiek pat spridzinātas granātas. Reiz īpašums tika sašauts ar ieroci. Tāpat teicu, ka regulāri pārvietojas ar auto bez tiesībām. To visu stāsta vietējie, kuri tur dzīvo. Tagad saprotu, ka esmu tā muļķīte, kura to visu rakstīja policijai, šos visus romānus. Man apnicis rakstīt!" uzskata mājas saimniece.

Nadežda apstiprināja mājas saimnieces sacīto, jo pati daudz ko no iepriekš minētā redzējusi savām acīm, uzturoties konkrētajā īpašumā. Raidījuma uzklausītā cita apkaimes iedzīvotāja stāstīja, ka "viņi te dara, ko grib".

Pēc asiņainajiem decembra nakts notikumiem Nadeždas civilvīra Zigmunda īrētajā mājā tika atrasti vairāki šaujamieroči, munīcija un vairākas rokasgranātas. Komentējot mājas saimnieces pārmetumus par policijas vilcināšanos savaldīt kompāniju jau agrāk, VP Krāslavas iecirkņa pārstāvis Artūrs Plinta norādīja, ka pēc iedzīvotāju ziņojumiem jau agrāk pievērsta pastiprināta likumsargu uzmanība notiekošajam apkaimē un konkrētām personām. Iedzīvotāju informācija rezultējusies aizvien aktīvos kriminālprocesos.

Taujāts, vai arī pārējās personas nebūtu jānošķir no sabiedrības, lūdzot tiesai noteikt apcietinājumu kā drošības līdzekli kriminālprocesu izmeklēšanas stadijā, VP Krāslavas iecirkņa pārstāvis Plinta atbildēja, ka "roka tiek turēta uz pulsa, tiklīdz būs pazīmes, ka apdraud apkārtējo drošību, veselību un dzīvību, viennozīmīgi, tiks vērtēta bargāko drošības līdzekļu piemērošana".

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu