Hibrīduzbrukums ⟩ Trešdien uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsts 69 cilvēku mēģinājums to šķērsot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Trešo diennakti pēc kārtas ir augsts to cilvēku skaits, kuri mēģinājuši nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informē Valsts robežsardze.

Pirmdien, 13. decembrī, Valsts robežsardze novērsusi 56 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot minēto robežu. Savukārt otrdien, 14. decembrī, novērsts jau 83 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu. Trešdien novērsts 69 cilvēku mēģinājums šķērsot robežu.

Pirms tam diennaktīs robežu mēģināja šķērsot vidēji 20-30 imigranti.

Kopš 10. augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas kopumā ir atturēti 3127 cilvēki.

Trešdien humānu apsvērumu dēļ netika liegta robežas šķērsošana vienam cilvēkam. Viņš aizturēts par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 93 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 445 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts jau vakar Saeimā deputātiem norādīja, ka situācija pēdējās dienās ir kļuvusi saspringtāka. Pārkāpēju plūsmas uz Baltkrievijas robežas ar Lietuvu un Polija pēdējās dienās būtiski samazinās un tagad Latvija varētu būt valsts, pret kuru nelegālās migrācijas spiediens, hidrīduzbrukums varētu būt vērsts intensīvākā apjomā.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11. augusta līdz 10. novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš šā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Foto: Latvijas-Baltkrievijas robeža 17. novembrī

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu