Savākti paraksti Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanai par neuzticības izteikšanu Staķim un Ķirsim (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Savākts nepieciešamais parakstu skaits par ārkārtas sēdes sasaukšanu neuzticības izteikšanai Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP) un vicemēram Vilnim Ķirsim (JV), aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes frakcijas "Saskaņa" pārstāve Anna Vladova.

Viņa norādīja, ka ārkārtas sēdes sasaukšanai nepieciešams vienas trešdaļas jeb 20 deputātu paraksti. Par ārkārtas sēdes sasaukšanu esot parakstījušies visu opozīcijas frakciju deputāti no "Saskaņas", "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un Latvijas Krievu savienības (LKS).

LETA jau ziņoja, ka sākotnēji Rīgas domes deputātu frakcija "Saskaņa" vāca parakstus par vicemēra Viļņa Ķirša (JV) atbrīvošanu no amata, saistībā ar kritisko situāciju Rīgas ielās pēc ilgstošās snigšanas.

Šo iniciatīvu sākotnēji atbalstīja arī GKR, paužot kritiku arī Rīgas mēram un izpilddirektoram.

Visbeidzot arī trešā Rīgas domes opozīcijas frakcija LKS, pievienojās aicinājumam. LKS šodien izplatīja paziņojumu, ka atbalstīja iniciatīvu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, jo deputāti saņemot daudz iedzīvotāju sūdzību un nav apmierināti ar to, kā pilsētas administrācija ir organizējusi sniega tīrīšanas darbus.

Gaidāmajā domes sēdē LKS deputāti plāno pievērst īpašu uzmanību Rīgas ietvju stāvoklim, jo galvenie ceļi, lai gan ar nokavēšanos, tikuši attīrīti no sniega, tikmēr ietves pārklājās ar ledu.

Vladova aģentūru LETA informēja, ka tuvākajā laikā oficiāli tiks iesniegts aicinājums sasaukt ārkārtas domes sēdi.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu