"Tā nebija laba doma." Nīderlandes karaļnams nožēlo ballītes rīkošanu Covid-19 laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Nīderlandes karaliskā ģimene pagājušonedēļ bija uzaicinājusi 21 cilvēku uz troņmantnieces Amālijas 18 gadu jubilejas svinībām, neraugoties uz Covid-19 pandēmiju, par ko nu pauda nožēlu.

Nīderlande otrdien paziņoja, ka pamatskolas tiks agrāk slēgtas uz Ziemassvētku brīvdienām, kā arī pagarināja nakts komandantstundu, pieaugot bažām par Covid-19 omikrona paveidu.

"[Karaliskā] ģimene centās atbildīgi izturēties pret Covid-19 noteikumiem ar šo ārtelpu sanākšanu, veicot piesardzības pasākumus," tai skaitā testus un sociālu distancēšanos, vēstulē parlamentam rakstīja premjerministrs Marks Rite.

"Karalis informēja mani, ka [vēlāk] pārdomājot [secinājis], ka nebija laba doma organizēt [šo ballīti]."

Nīderlandes iedzīvotāji pašlaik var uzņemt savās mājās ne vairāk kā četrus viesus vecumā virs 13 gadiem.

Karaliskā ballīte notika pagājušo sestdien parkā pie karaļpils. Tās viesiem bija pieprasīts būt vakcinētiem un testētiem, kā arī ievērot sociālo distancēšanos.

Rites vēstulē nebija minēts viesu skaits, bet vietējie mediji citēja valdības teikto, ka bija nosūtīts 21 ielūgums.

Princesei Amālijai 7. decembrī apritēja 18 gadi. Sasniedzot šo vecumu, viņa kļuva par locekli Valsts padomē, kas ir valdības augstākā konsultatīvā institūcija.

Nīderlandes karaļnams arī iepriekš Covid-19 pandēmijas laikā ir pieļāvis kļūdas, kas kaitējušas tā popularitātei. 2020. gada oktobrī karaļnama locekļi bija spiesti saīsināt atvaļinājumu Grieķijā, jo detaļas par to izraisīja sašutumu laikā, kad Nīderlandē bija sācies daļējs Covid-19 lokdauns.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu