Trilleris Liepājas ielās: Autovadītājs bēg no policijas un krietni pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Liepājā pret ātrumpārkāpēju Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu un 12 administratīvo pārkāpumu procesus, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar, 15. decembrī, ap plkst.20 VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulēja Liepājā, Dunikas ielā, kur tika fiksēts transportlīdzeklis "Audi", kura vadītājs vietā, kur uzstādīta ceļa zīme "Maksimālais braukšanas ātrums 30 kilometri stundā (km/h)", pārvietojās ar ātrumu 71 km/h, tādējādi pārsniedzot braukšanas ātrumu par 41 kilometru stundā. Likumsargi, konstatējot pārkāpumu, ieslēdza bākugunis un norādīja vadītājam, lai viņš apstātos, taču vadītājs nepakļāvās prasībām apturēt transportlīdzekli un sāka bēgšanu.

Kā norāda Šeršņova, likumsargi sekoja automašīnai, kuras vadītājs veica nogriešanās manevru uz Rojas ielu un turpināja kustību pretēji braukšanas virzienam pa vienvirziena ceļu, šķērsojot krustojumu ar Mirdzas Ķempes ielu, neizpildot ceļa zīmju un luksoforu prasības un izraisot ceļu satiksmes negadījumus ar piecām stāvēšanai novietotām automašīnām.

Vīrietis apturēja automašīnu Rojas ielā un turpināja bēgšanu ar kājām gar tirdzniecības vietu pa grants ceļu Airītes ielas virzienā. Vīrietis ignorēja vairākkārtējas policistu likumīgās prasības apstāties un turpināja bēgšanu. Pateicoties kādam garāmgājējam, vīrieti aizturēja. Kājāmgājējs ar rokām pieturēja bēgošo vīrieti, ļaujot policistam pieskriet tuvāk un viņu aizturēt, skaidro policijas pārstāve.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas noskaidroja vīrieša personību un konstatēja, ka viņš nav ieguvis transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī pārvietojies ar automašīnu, būdams 0,25 promiļu reibumā.

Šeršņova informē, ka VP pret transportlīdzekļa vadītāju ir sākti 12 administratīvo pārkāpumu procesi - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu, par bēgšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums, par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, par ceļa zīmes "Nogriezties pa kreisi aizliegts" prasības nepildīšanu un pieci administratīvo pārkāpumu procesi par ceļa zīmju "iebraukt aizliegts" prasību neizpildīšanu. Tāpat ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

VP izsaka pateicību vīrietim, kurš palīdzēja aizturēt vainīgo personu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu