VCA sāks pret Covid-19 vakcinēt arī bērnus vecumā no pieciem līdz 11 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien AS "Veselības centru apvienība" (VCA) sāks pret Covid-19 vakcinēt arī bērnus vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, informēja VCA.

Papildu epidemioloģiskās drošības dēļ jaunāko bērnu vakcinācija notiks atsevišķi no pieaugušajiem.

VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa skaidro, ka pandēmija Latvijā katru dienu skar arī gados jaunākos pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un skolēnus, kuri Covid-19 pārnes mājās, tā bieži vien inficējot arī citus ģimenes locekļus.

"Mums ar bagātu pieredzi vakcinācijā šobrīd ir visi priekšnoteikumi īsā laikā droši sagatavoties un mūsu medicīnas iestādēs pret Covid-19 sākt vakcinēt arī bērnus grupā no pieciem līdz 11 gadiem," skaidro Lapiņa.

Pēc viņas paustā, vakcinācijai tiks izmantotas "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas bērniem. Otro devu šajā gadījumā tiek rekomendēts saņemt pēc trīs mēnešiem. Kā visērtāko veidu reģistrācijai uz vakcinēšanos VCA piedāvā elektronisko pieraksta vietni tiešsaistē, kur šajās dienās jau esot vērojama vecāku interese par bērnu vakcināciju.

VCA piedāvā elektroniskā pieraksta iespējas vietnē "epoliklinika.lv". Pierakstīties var arī pa tālruni 67799977. Papildu drošībai bērnu līdz 11 gadiem vakcinācija VCA medicīnas centros tiks īpaši nodalīta no citu vakcinējamo personu plūsmas.

VCA kopš vakcinācijas sākuma ir viena no vakcinācijas līderēm Latvijā, nodrošinot procesu masu vakcinācijas punktos, VCA poliklīnikās un izbraukumos uz dažādiem valsts reģioniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu