Vangas prognozes 2022. gadam: Cilvēki kļūs bagāti, bet bez naudas rokās (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Baba Vanga ir izteikusi daudz pareģojumu - ar tā dēvētās gaišreģes prognozēm esam nodrošināti vēl nākamajiem gadu desmitiem. Piemēram, Vanga prognozē, ka 2022. gadā cilvēki kļūs bagāti, taču bez naudas rokās, vēsta TVNET Grupas tiešsaistes žurnāls "Klik".

Šo bulgāru gaišreģes prognozi var interpretēt dažādi. Kāds ir pārliecināts, ka Vanga ar to domāja kriptovalūtas vērtības pieaugumu. Citi uzskata, ka tas ir straujš skaidrās naudas izmantošanas kritums pasaulē.

Ezoteriķe Renata Bergena šim pareģojumam nepiekrīt. Viņa uzskata, ka skaidrās naudas pozīcija pasaulē paliks nemainīga: "Diemžēl 2022. gadā nebūs nekādas pasakainas bagātības. Un izvairieties no skaidras naudas. Maldināšana un negodīgums, finanšu krīze pārveido pasauli no finanšu viedokļa uz slikto pusi."

Kas notiek patiesībā: Lielbritānijā skaidrā nauda pamazām sāk izzust, ievērojami piekāpjoties banku kartēm un e-makiem. Tāpat Londonā ir parādījušās publiskas vietas, kur atsakās pieņemt banknotes. Skaidra nauda Apvienotajā Karalistē bija populārākais maksāšanas veids līdz 2016. gadam, ziņo Bloomberg, taču nu valdība apsver iespēju pieņemt digitālo valūtu kā līdzvērtīgu maksāšanas līdzekli.

Krievijā par digitālo rubli domāja arī tālajā 2019. gadā, taču par pilnīgu atteikšanos no skaidras naudas nebija runas. Pēc tam Krievijas Federācija kļuva par lielāko tirgu Eiropā darījumu skaita ziņā, izmantojot tiešsaisti, un 70 procenti lielo pilsētu iedzīvotāju deva priekšroku norēķiniem ar karti un citiem bezskaidras naudas norēķinu veidiem, sacīja The Boston Consulting Group.

2020. gadā notika strauja skaidras naudas aizplūšana no bankām: koronavīrusa pandēmijas laikā Krievijas iedzīvotāji un uzņēmumi sāka iztukšot savus kontus un noguldījumus. Taču 2021. gadā bezskaidras naudas un tiešsaistes maksājumi atkal pārspēja skaidru naudu. Līdz 2022. gadam plānots izstrādāt tiesību aktus digitālā rubļa ieviešanai.

Visas Vangas prognozes 2022. gadam lasi šeit!

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu