VIDEO ⟩ No applūdušajām ēkām evakuētie ogrēnieši atgriezušies mājās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ar ledu klātā Daugava.
Ar ledu klātā Daugava. Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Piektdienas rītā ledus sastrēguma Ogres upē dēļ applūda vairāku iedzīvotāju mājas un pagalmi. Patlaban situācija Ogrē situācija ir stabila. Pašvaldības policija turpina sekot līdzi, vai neveidojas jauni plūdi un nav jāmudina cilvēkus evakuēties no savām mājvietām, vēsta "Dienas ziņas".

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka vietas izpildītājs Valērijs Vasiļonoks ziņu no elektroniskās mērlatas saņēma plkst. 3.36, tāpēc viņš devās uz notikuma vietu.

Naktī viņš konstatējis, ka ūdens līmenis cēlies strauji. Ap pulksten pieciem plūdu skartajā teritorijā ieradās glābēji ar laivām. Evakuēta tika kāda ģimene ar bērniem, kas gan drīz vien pēc tam atgriezās dzīvesvietā.

"Hidrotērpos viņi staigāja pa mājām, pārbaudīja visas mājas ar lukturīšiem, vai kādā mājā vēl kāds nav palicis un vai nevajag evakuēt,"

norādīja Vasiļonoks. Applūdušas vairākas mājas, skarta cilvēku iedzīve.

Vietējais iedzīvotājs Juris stāsta, ka viņu naktī pamodinājusi policija. Teikusi pārdzīt automašīnu uz drošāku vietu.

Viņam viss kārtībā, jo guļamistaba bija otrajā stāvā. "Viss normāli, mēs jau otrā stāvām bijām.

Tagad ūdens nav, sūknis aizpeldēja.. atslēgas palikušas. Palikusi tikai elektrība, pārējais nekas nestrādā."

Patlaban situācija ir stabila. Ledus sastrēgums Ogres upē veidojas centrā, pie Loka tilta, kur tālāk ir arī Ogres upes ieteka Daugavā. Kā norādīja atbildīgie dienesti, šobrīd ir svarīgi, lai ledus izkustētos un veiksmīgi arī plūstu uz Daugavu, tādējādi mazinot plūdu draudus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu