Krievija pieprasa vietnei "YouTube" atbloķēt RT vācu valodas kanālu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Szabo Viktor/Unsplash

Piektdien, 17. decembrī, Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" pieprasījis video platformai "YouTube" atbloķēt Kremļa propagandas telekanālu RT vācu valodā.

"YouTube" ceturtdien atkal nobloķēja RT kanālu vācu valodā "Auf Sendung" pēc tam, kad rudenī nobloķēja divus RT Vācijas kanālus - RT DE un "Der Fehlende Part".

"YouTube" ziņu aģentūrai AFP skaidroja, ka "Auf Sendung" nobloķēts, jo RT mēģinājis apiet aizliegumu, kas noteikts RT DE un "Der Fehlende Part".

Šie divi kanāli tika nobloķēti par viltus informācijas izplatīšanu par Covid-19.

"Roskomnadzor" paziņoja, ka ir nosūtījis vēstuli "YouTube", pieprasot, lai piekļuve "Auf Sendung" tiek atjaunota un tiek sniegti paskaidrojumi par bloķēšanas iemesliem.

Vēstulē "YouTube" lēmums bloķēt kanālu nodēvēts par destruktīvu un bezprecedenta. Vēstulē teikts, ka tas pārkāpj galvenos principus attiecībā uz brīvu informācijas izplatīšanu un netraucētu piekļuvi tai.

"Roskomnadzor" norādīja, ka uzskata to par cenzūras izpausmi, ko Krievijas konstitūcija aizliedz.

"YouTube" septembrī bez atjaunošanas iespējām nobloķēja RT DE un "Der Fehlende Part" par viltus informācijas izplatīšanu par Covid-19. Arī toreiz Maskava to nodēvēja par cenzūru un paziņoja, ka aizliegumu, visticamāk, atbalstījušas Vācijas varasiestādes.

Vācijas un Krievijas attiecībās šobrīd spriedzi izraisījis Berlīnes tiesas šonedēļ pieņemtais lēmums piespriest mūža ieslodzījumu Krievijas pilsonim par 2019. gadā Vācijā pastrādātu slepkavību, ko, kā uzskata Berlīne, pasūtīja Maskava.

Tiesas spriedums pamudināja Vāciju izraidīt divus Krievijas diplomātus. Maskava ir solījusi atbildes pasākumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu