Taifūnā Filipīnās vismaz 33 bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PCG/SCANPIX

Filipīnās pēc šogad spēcīgākā taifūna gājuši bojā vismaz 33 cilvēki, bet vēl 50 pazuduši bez vēsts, sestdien paziņoja nacionālā katastrofu seku mazināšanas aģentūra, brīdinot par "smagiem postījumiem" visvairāk skartajos rajonos.

Vairāk nekā 300 000 cilvēku aizbēga no savām mājām un piekrastes kūrortiem, kad taifūns "Rai" plosījās valsts dienvidu un centra reģionos, izraujot ar saknēm kokus, apgāžot elektrolīniju stabus, appludinot ciemus un dažos rajonos pārtraucot telekomunikācijas.

Varasiestādes sāk aicināt cilvēkus atgriezties mājās, taču daudzi šobrīd vēl nevēlas pamest patvēruma vietas.

"Rai" bija supertaifūns, kad tas ceturtdien ieradās Siargao salā ar vēju stiprumu 195 kilometri stundā (54 metri sekundē). Piektdien taifūna vēju stiprums samazinājās līdz 150 kilometriem stundā (42 metriem sekundē).

Vairāk nekā 18 000 karavīru, policistu, krasta apsardzes darbinieku un ugunsdzēsēju pievienosies meklēšanas un glābšanas pasākumiem, paziņoja nacionālās katastrofu seku mazināšanas aģentūras preses sekretārs.

Viņš arī pavēstīja, ka ir nodarīti smagi postījumi Siargao salā un Mindanao salas Surigao pilsētā.

Taifūns pēc plosīšanās Visaju salās un Mindanao salā valsts dienvidos postīja populāro tūrisma galamērķi Palavanas salu. Pēc tam "Rai" sestdien pārvietojās uz Dienvidķīnas jūru un virzījās uz Vjetnamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu