Aparjodam astotā vieta Pasaules kausa piektajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: Atis Strenga

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien Īglsas trasē Insbrukā Pasaules kausa kamaniņu sportā piektajā posmā izcīnīja astoto vietu, Gints Bērziņš ieņēma desmito, Artūrs Dārznieks ierindojās 18., bet Riks Kristers Rozītis - 19.pozīcijā.

Divu braucienu summā pirmo vietu izcīnīja Vācijas sportists Johanness Ludvigs. Otrajā vietā ierindojās austrietis Volfgangs Kindls, zaudējot vācietim 0,049 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Itālijas sportists Dominiks Fišnallers, piekāpjoties 0,275 sekundes.

Aparjods divu braucienu summā uzvarētājam piekāpās 0,527 sekundes, bet Bērziņš zaudēja 0,606 sekundes. Savukārt Dārznieks atpalika 1,145 sekundes no uzvarētāja, Rozītis, kurš ierindojās vēl vietu zemāk, divu braucienu summā finišēja par 1,171 sekundi vēlāk nekā Ludvigs.

Pirmajā braucienā trases rekordu laboja Ludvigs, kurš trasi veica 49,79 sekundēs un pēc pirmā brauciena bija līderpozīcijās. Otrajā vietā, zaudējot 0,032 sekundes, ierindojās Kindls, bet labāko trijnieku, atpaliekot 0,169 sekundes, noslēdza Fišnallers.

Aparjods ļoti labi veica trases augšdaļu, taču kļūda trases vidusdaļā ļāva ieņemt tikai 11.vietu, zaudējot labākā rezultāta īpašniekam 0,315 sekundes.

Vietu zemāk ierindojās Bērziņš, kurš Ludvigam piekāpās 0,331 sekundi, bet Rozītis bija 18.vietā, atpaliekot 0,567 sekundes. Dārznieks, kurš bija par 0,612 sekundēm lēnāks nekā Ludvigs, ieņēma 20.vietu.

Rozītis pirmajā braucienā startēja ar piekto numuru, Dārznieks - ar devīto, Bērziņš - ar 25., bet Aparjods - ar 29.numuru no 32 sportistiem. Dārznieks un Rozītis piektdien Nāciju kausā ieņēma desmito un 14.vietu, bet Bērziņam un Aparjodam jau bija garantēta vieta pamatsacensībās.

Aparjods trešajā posmā sarūpēja Latvijas vēsturē pirmo uzvaru vīriešu vieninieku sacensībās, tāpat viņam šosezon ir divas piektās vietas un viena 23.pozīcija. Savu labāko rezultātu viņš Īglsas trasē sasniedza 2017./2018.gada sezonā, kad izcīnīja septīto vietu.

Divnieku ekipāžām, kurās startēs Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Juris un Andris Šici, pirmais brauciens būs plkst.13.40 un otrais sāksies plkst.15.05.

Svētdien notiks sacensības sievietēm un Sprinta kauss.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteicies 171 sportists no 28 valstīm.

Pēc sezonas ievada Jaņcjinas trasē vairākām ekipāžām uz nākamo posmu norises vietām netika atsūtīta daļa no tehnikas un ekipējuma. Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL), ņemot vērā radušos nevienlīdzīgo situāciju, lēmusi mainīt kvalifikācijas noteikumus Pekinas olimpiskajām spēlēm, proti, atlasē ņemot vērā nevis pēdējos septiņus posmus, bet labākos četrus rezultātus no šiem septiņiem posmiem.

Katra valsts olimpiskajās spēlēs varēs tikt pārstāvēta ar maksimums trīs vīriešu un sieviešu vieniniekiem, kā arī divām vīriešu divnieku ekipāžām.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu