Pabriks: Latvijas karavīriem NATO aliansē nav daudz līdzvērtīgu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Edijs Pālens/LETA

Neskatoties uz Latvijas armijas skaitlisko mazākumu attiecībā pret citām, lielākām valstīm, Latvijas karavīriem NATO aliansē nav daudz līdzvērtīgu. To novērtējis arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, sestdien, 18. decembrī, partiju apvienībā "Attīstībai/Par!" ietilpstošās partijas "Latvijas attīstībai" (LA) kongresā pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Viņš norādīja, ka Latvijas spēku veido augsta kvalifikācija, labs nodrošinājums, kā arī armijas indivīdu spējas. Šo faktu savas nesenās vizītes laikā novērtējis arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Reizē savas uzrunas laikā ministrs atklāja, ka Aizsardzības ministrija (AM) aktīvi strādā ne tikai pie valsts robežu sargāšanas, kas aktīvi jādara, piemēram, saistībā ar Baltkrievijas veikto hibrīduzbrukumu valsts austrumu robežai, bet arī Latvijas ekonomikas veicināšanas, piesaistot investīcijas.

"Mēs esam kļuvuši par industrijas veicinātāju, par Latvijas attīstības veicinātāju, par palīgu mūsu uzņēmējiem, par palīgu mūsu zinātniekiem un to, ko nespēj citi, kuriem par šo nozari būtu jāatbild, to mēs palīdzam darīt, jo beigu beigās mūsu atbildība par Latviju ir kopīga," teica Pabriks.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka AM ir gatava sadarboties ar dažādu nozaru uzņēmējiem, kas vēlas izmēģināt savas tehnoloģijas un izstrādātos risinājumus.

"Ja šo klausās uzņēmēji - rakstiet vēstules man, sūtiet savus piedāvājumus, sūtiet savas inovācijas, visas izskatīsim un redzēsim, kas ir lietas koks, kas ir derīgs un pie kā vēl būtu jāpiestrādā," sacīja Pabriks.

Tāpat pie nākamā gada svarīgākajiem uzdevumiem aizsardzības ministrs minēja tālāku darbu ar pilsonisko sabiedrību, veicinot ļaudīs patriotismu, sagatavojot jauno paaudzi dažādām krīzes situācijām, kā arī turpinot darbu pie obligātās aizsardzības ieviešanas procesa.

Kā ziņots, LA kongress sestdien norisinās Bauskā, un tajā plānots veidot jaunu institūciju - partijas konventu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu