Latvijas U-20 hokejisti PČ pirmās divīzijas A grupas turnīra noslēgumā uzvar Kazahstānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: ishockey.dk

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase sestdien, 18. decembrī, Dānijā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīru beidza ar uzvaru pret Kazahstānu.

Latvija cīņā par otro vietu pieveica Kazahstānu ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

Pēc haotiska spēles sākuma pārsvaru ieguva latvieši. Labas iespējas gūt vārtus bija Raivim Ansonam, Martinam Laviņam un Oskaram Lapinskim, taču pretinieku vārtus izdevās vien 17. minūtē, kad vairākumā pēc Ansona un Harija Branta piespēlēm vārtus ar metienu no labās puses guva Darels Dukurs - 1:0.

Otrā perioda vidū Kazahstānas hokejists Abilaihans Suleimenovs par bīstamu spēli Lapinskim celī tika noraidīts līdz spēles beigām, dodot latviešiem piecu minūšu vairākumu. Tajā gan Latvijas hokejisti pārsvarā saspēlējās, pa vārtiem nemezdami. Tomēr trīs sekundes pirms noraidījuma beigām vairākumu tomēr izdevās realizēt. Pēc Fēliksa Gavara un Laviņa piespēlēm vārtus guva Ģirts Silkalns - 2:0.

Arī trešos vārtus 52. minūtē latvieši guva vairākumā, Gavaram no vārtu priekšas apspēlējot pretinieku vārtsargu pēc Ralfa Bergmaņa un Ansona piespēlēm.

"Sauso" spēli Bruno Brūverim sabojāja Niks Feņenko, kurš 53. minūtē uz savas zilās līnijās ļāva sevi "apzagt" pretinieku spēlētājam un Nikolajam Šulgam raidīt ripu Brūvera sargātajos vārtos.

Par spēles labāko hokejistu Latvijas izlasē tika atzīts tieši Feņenko.

Savukārt par visa turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem abās komandās tika atzīti vārtsargi - Brūveris un sestdien nespēlējušais Kazahstānas vārtsargs Maksims Pavļenko.

Ansons ar deviņiem (4+5) rezultativitātes punktiem kļuva par turnīra otru rezultatīvāko spēlētēju.

Viņš piekāpās vien baltkrievam Aleksandram Suvorovam ar 11 (4+7) punktiem.

Suvorovs tika atzīts par turnīra labāko uzbrucēju, viņa komandas biedrs Aleksejs Kolosovs - par labāko vārtsargu, bet par labāko aizsargu kļuva norvēģis Martins Junsens.

Svētdien turnīra ievadā Latvijas juniori ar 4:2 pārspēja vienaudžus no Norvēģijas, pirmdien smagā cīņā ar 5:4 pārspēja mājiniekus dāņus, trešdien svarīgā mačā zaudēja Baltkrievijai ar 1:2, bet ceturtdien ar 6:1 uzveica Ungāriju.

Kazahstānas hokejistiem čempionātā uzvaras mijušās ar zaudējumiem. Pēc panākuma 3:1 pār Ungāriju tika piedzīvota neveiksme 2:5 pret Norvēģiju, bet pēc uzvaras 4:1 pār Dāniju sekoja zaudējums 2:4 Baltkrievijai.

Baltkrievija ar 15 punktiem piecās cīņās kļuva par grupas uzvarētāju, Latvija sakrāja 12, Norvēģija deviņus, Kazahstāna sešus punktus, trīs punktus guvusi Dānija, bet bez punktiem palika Ungārija.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē vietu elites divīzijā nodrošināja Baltkrievija, kad pieveica Norvēģiju ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) un kā vienīgā komanda no grupas iekļuva elites divīzijā.

Vārtus baltkrievu labā 34.minūtē guva Jegors Čezganovs, 49.minūtē izcēlās Aleksandrs Suvorovs un 42 sekundes pirms mača beigām ripu tukšos vārtos raidīja Valentīns Demčenko.

Norvēģi ar Martina Junsena metienu un Eskilla Olsena vārtiem 65 sekunžu laikā otrās trešdaļas vidū panāca 2:0, taču nespēja aizkavēt norvēģu uzvaru.

Cīņā par palikšanu grupā Dānija pieveica Ungāriju ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

Pirmos vārtus uzvarētāju labā tikai 27. minūtē guva Alberts Šioldans, bet izšķirošo pārsvaru dāņi panāca pēdējā trešdaļā, divus no vārtiem gūstot vairākumā.

Gatavojoties atbildīgajam turnīram, Kārļa Zirņa padotie novembrī aizvadīja Četru nāciju turnīru Jelgavā, kur ar 3:2 apspēlēja Dāniju, ar 1:2 piekāpās austriešiem un 1:6 kapitulēja Baltkrievijas vienaudžiem. Tāpat 6. un 8.decembrī tika aizvadītas pārbaudes spēles ar "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandām "Zemgale"/LLU, un "Mogo"/LSPA.

U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis no sākotnējā 43 kandidātu saraksta uz Dāniju devies ar 24 hokejistiem - trīs vārtsargiem, astoņi aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Pērn pirmās divīzijas A grupas čempionāts netika aizvadīts, bet pirms diviem gadiem latviešiem neizdevās uzvarēt grupā un atgriezties elitē. Vēl 2017. gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidāti:

vārtsargi: Bruno Brūveris ("RoughRiders", USHL), Kārlis Mežsargs ("Rīga");

aizsargi: Daniels Goršānovs, Dāvis Orniņš (abi - "Rīga), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Harijs Brants ("Titan", QMJHL) Ralfs Bergmanis ("Musketeers", USHL), Bogdans Hodass ("Tigers", WHL), Niks Feņenko ("Drakkar", QMJHL);

uzbrucēji: Ģirts Silkalns ("Rīga"), Raivis Ansons ("Drakkar", QMJHL), Darels Dukurs, Oskars Lapinskis (abi - "SCL Tigers U20", Šveice), Sandis Vilmanis, Dans Ločmelis (abi - "Luleo U20", Zviedrija), Raimonds Vītoliņš (Vermontas universitāte, NCAA), Daniels Mūrnieks ("RoughRiders", USHL), Anrī Ravinskis ("Armada", QMJHL), Fēlikss Gavars ('Fargo Force", USHL), Martins Laviņš ("RoughRiders", USHL), Pēteris Purmalis ('Musketeers", USHL), Roberts Zalāns ("Esbjerg U20", Dānija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu