Tīruma izcīna piekto vietu Pasaules kausa posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucēja Elīza Tīruma.
Kamaniņu braucēja Elīza Tīruma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma svētdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa piektā posma sacensībās, kamēr Elīna Ieva Vītola bija 19. pozīcijā.

Tīruma kvalificējās vēlāk gaidāmajam Sprinta kausam. Latvija bija pārstāvēta tikai ar divām sportistēm, jo Kendija Aparjode šonedēļ treniņā guva traumu, bet Sigita Bērziņa nekvalificējās pamatsacensībām.

Pirmajā braucienā Tīruma finišēja 40,024 sekundēs un bija septītā aiz 0,215 sekundes aiz līderes Madeleines Egles no Austrijas. Vītola atpalika 0,293 sekundes un bija 14.pozīcijā.

Otrajā braucienā Tīruma uzrādīja sesto rezultātu un pēc konkurentu neveiksmēm pakāpās uz piekto pozīciju, uzvarētājai Jūlijai Taubicai, kura otrajā braucienā laboja trases rekordu, zaudējot 0,470 sekundes.

Otrā bija Egle 0,012 sekundes aiz Taubicas, bet tālāk bija divas vācietes Natālija Geizenbergere un Anna Berreitere, kuras savai tautietei zaudēja 0,348 un 0,372 sekundes.

Vītola otrajā braucienā pieļāva kļūdu uzreiz pēc starta un finišā viņai bija 23.rezultāts. Latviete Taubicai summā zaudēja 1,003 sekundes.

Ar 25.numuru startēt bija paredzēts izlases līderei Aparjodei, taču viņa treniņā ir guvusi lūzumu pēdā un devusies uz Latviju, lai veiktu padziļinātas pārbaudes. Pagaidām nav zināms, uz cik ilgu laiku Aparjode varētu izkrist no sacensību aprites.

Sprinta kausa sacensības svētdien plkst.13.15 uzsāks vīrieši, bet vēlāk būs sacensības divnieku ekipāžām un sievietēm.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteicies 171 sportists no 28 valstīm.

Pēc sezonas ievada Jaņcjinas trasē vairākām ekipāžām uz nākamo posmu norises vietām netika atsūtīta daļa no tehnikas un ekipējuma. Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL), ņemot vērā radušos nevienlīdzīgo situāciju, lēmusi mainīt kvalifikācijas noteikumus Pekinas olimpiskajām spēlēm, proti, atlasē ņemot vērā nevis pēdējos septiņus posmus, bet labākos četrus rezultātus no šiem septiņiem posmiem.

Katra valsts olimpiskajās spēlēs varēs tikt pārstāvēta ar maksimums trīs vīriešu un sieviešu vieniniekiem, kā arī divām vīriešu divnieku ekipāžām.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu