Par sliktā stāvoklī esošajiem mitekļiem Stūres ielā Rīgas Sociālais dienests turpinās segt augsto īres maksu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aizvien Rīgas pašvaldība turpinās maksāt tirgus cenai neatbilstošo īres maksu namā Stūres ielā 2, kurā dzīvo bezpajumtnieki un alkohola lietotāji. Rīgas domē atklāj, ka tas esot lētāk, nekā izmitināt personas patversmēs, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Īre Stūres ielas namā maksāt pat 250 eiro mēnesī neskatoties uz to, ka tur valdot netīrība un neesot pieejamas visas ērtības. Raidījumam papētot Rīgas dzīvokļu īres tirgu, noskaidrojās, ka par šādu summu, neiekļaujot maksu par komunālajiem pakalpojumiem, varētu noīrēt pat trīs istabu dzīvokli.

"Šajā gadījumā viņš maksā 250 eiro par briesmīgā stāvoklī esošu istabu. Tā kā reālā cena – viens eiro kvadrātmetrā varētu būt,"

norāda SIA "Big Bang Realty" valdes priekšsēdētājs Oskars Zariņš.

Tikmēr Rīgas Sociālais dienests, lai cilvēki, kuriem tīk antisociāls dzīvesveids, varētu īrēt istabu šajā namā, piešķir mājokļa pabalstu.

Rīgas Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice norāda, ka Stūres ielas namā tiek maksāti 8 eiro par vienu kvadrātmetru. Ja dzīvoklis ir 18 kvadrātmetri kopā ir 144 eiro.

"Šajā gadījumā ir redzams, ka tas ir biznesa projekts,"

norāda Zariņš.

Sociālais dienests nedrīkst izvērtēt telpu stāvokli, par kurām tiek maksāts mājokļa pabalsts, un mitekļu īpašnieks likumīgi drīkst par sava īpašuma īri pieprasīt tik augstu summu, cik vēlas.

Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Ieva Brante (Latvijas Reģionu apvienība) bija apņēmusies šo situāciju risināt, norādot, ka situācija nav normāla.

Vienlaikus mēģinājumi ierobežot mājokļu pabalsta saņemšanas iespējas Stūres ielas iedzīvotājiem var ietekmēt visus šāda atbalsta saņēmējus pašvaldībā, tostarp ģimenes ar bērniem.

Lai arī domniece bija apņēmības pilna risināt šo situāciju, tomēr vēlāk raidījums saņēma atbildi. Stūres ielas iedzīvotāju dzīvē nekas nemainīsies un pašvaldība turpinās izmaksāt mājokļa pabalstu par mitekļiem, kuri tiek īrēti par neadekvāti augstām summām.

"Vēršam uzmanību, ka šādos apstākļos pašvaldības sociālajam dienestam nav izvēles maksāt vai nemaksāt mājokļa pabalstu,"

skaidro Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs ("Par/Progresīvie!"). Bieži dzīvokļi nevēlās izmitināt cilvēkus no patversmes un slēgt īres līgumu.

Viņš arī informēja, ka Rīgas patversmes Maskavas ielā 208 un Eiženijas ielā 1E pakalpojumu faktiskas izmaksas par vienu klientu ir 25,98 eiro dienā. Savukārt līgumorganizāciju patversmju pakalpojuma cena ir līdz 15 eiro dienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu