Afganistānā sieviešu attēli pazūd no reklāmām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā no reklāmas plakātiem sākuši pazust sieviešu attēli, varas pārstāvjiem izpildot jaunās administrācijas prasības par šariata likumu ievērošanu attiecībā uz reklāmas attēliem.

Reklāmas, kas ir pret islāma likumiem, tiks novāktas, teikts Kabulas pašvaldības paziņojumā.

Visu uzņēmumu īpašniekiem ir jāievēro "ētiskās vērtības", izgatavojot reklāmas.

Kā redzams pašvaldības tviterī publicētajās fotogrāfijās, sieviešu attēli reklāmās tiek aizkrāsoti vai noplēsti.

Pārstāvis sakariem ar presi Nematulla Barakzai ziņu aģentūrai DPA skaidroja, ka pašvaldībai šādi ir jārīkojas pēc attiecīga valdības lēmuma pieņemšanas.

Sagrābuši varu Afganistānā, talibi būtiski ierobežojuši sieviešu tiesības. Daudzos gadījumos sievietes vairs nevar atgriezties darbā, vairums meiteņu vidusskolu ir slēgtas.

Sieviešu aktīvistu ielu protesti tiek vardarbīgi apspiesti.

Šogad noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi augustā izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī galvaspilsēta Kabula.

ASV, Eiropas un citas valstis ir atturīgas attiecībā uz "Taliban" pagaidu valdības atzīšanu, apsūdzot talibus, ka tie atkāpušies no solījumiem izveidot politiskā un etniskā ziņā ietverošu valdību, kā arī ievērot sieviešu un minoritāšu tiesības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu