Cēsīs svētkus ieskandinās talantīgā Balanas trijotne, tostarp Eltona Džona, iespējams, mīļākais vijolnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vijolnieks Roberts Balanas.
Vijolnieks Roberts Balanas. Foto: Publicitātes foto.

Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī, koncertzālē "Cēsis" gaidāms skaistām melodijām un muzikāliem pārsteigumiem bagāts koncerts kopā ar šī gada koncertzāles rezidences māksliniekiem – Kristīni, Margaritu un Robertu Balanas.

Šis koncerts būs īpašs ar to, ka vijolnieks Roberts Balanas, viens no Eltona Džona iecienītajiem mūziķiem, pirmo reizi Latvijā atskaņos savas solo vijoles aranžijas.

Balanas ģimenes koncertā klausītāji varēs dzirdēt arī svītu no Pētera Čaikovska baleta "Riekstkodis", Vivaldi, Sibēliusa un Ravēla skaņdarbus.

Jaunie un uz pasaules lielajām skatuvēm savu vārdu jau apliecinājušie mūziķi šogad bija Koncertzāles "Cēsis" rezidences mākslinieki, un ar Ziemassvētku koncertu tā tiks noslēgta.

Paši mūziķi atzīst, šis viņiem ir bijis ļoti piepildīts un krāšņs gads Koncertzālē "Cēsis", un viņi ar gandarījumu atskatās uz gada ieskaņā aizvadīto tiešraides koncertu kopā ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Benu Palmeru, kā arī LTV un Latvijas Radio translēto Pētera Vaska 75. jubilejas koncertu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Valsts akadēmisko kori "Latvija". Vēl - Starptautiskajā festivālā "Čello Cēsis" izskanēja divas Margaritas oriģinālprogrammas.

"Ir pagājis vēl viens veiksmīgs mūziķu rezidences gads un tūlīt pat tas noslēgsies ar "Trīs Balanas" Ziemassvētku koncertu. Rezidences mērķis bija sniegt koncertskatuvi šiem talantīgajiem un daudzpusīgajiem Balanas ģimenes mūziķiem, kopīgi realizēt viņu radošās idejas. Izskanējušas vairākas unikālas koncertprogrammas - pašu mūziķu izmeklētas un veidotas.

Plānojot rezidences koncertprogrammas, Kristīnei, Margaritai un Robertam izveidojās vairākas jaunas un veiksmīgas sadarbības gan ar Latvijas, gan Eiropas mūziķiem.

"Trīs Balanas" rezidences gads Cēsu koncertzālē spilgti nodemonstrēja mūsu Latvijas izpildītājmākslas nākotni, pēctecību, perspektīvu, un mūsu jaunās paaudzes mūziķu spēju akumulēt pasaulē gūtās pieredzes, radot jaunas un vērienīgas muzikālās ieceres. Gandarījums, ka esam snieguši savu ieguldījumu, atbalstot un veicinot Latvijas jauno mūziķu izaugsmes iespējas un iniciatīvas," tā koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Margarita un Kristīne Balanas.
Margarita un Kristīne Balanas. Foto: Publicitātes foto.

Sīkāku informāciju par koncertu uzzināt un biļetes var iegādāties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu