VIDEO ⟩ Stāvlaukumā pie Pļavnieku kapiem atrodas kāds transportlīdzeklis, kas, iespējams, ir kāda vīrieša pastāvīgā dzīvesvieta (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Stāvlaukumā pie Pļavnieku kapiem atrodas kāds transportlīdzeklis, kas, iespējams, ir kāda vīrieša pastāvīga dzīvesvieta, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Emīls, braukājoties pa Rīgu kopā ar draudzeni, novērojis, ka stāvlaukumā pie Pļavnieku kapiem, atrodas apsnidzis auto, kam notīrītas tikai durvis.

"Pret stūri atspiedies iekšā gulēja cilvēks. Izdomājām, ka jāiebrauc un jāpaskatās, kas tur ir. Varbūt kādam slikti kļuvis.

Es izkāpu ārā no mašīnas tādām trīcošām kājām. Eju, skatos, ka rokas saliktas uz stūres un guļ vīrietis ar kapuci vai ko tamlīdzīgu,"

atceras Emīls. Paraustot durvis, tās bijušas aizslēgtas.

"Pieklauvēju, nekādas reakcijas. Domāju, ko darīt. Tad pieklauvēju stingrāk. Un tad tur tāds vecs onkulis, gados, paskatījās uz mani. Es jautāju, vai viss kārtībā.

Dzirdēt cauri logam varēja. Viņš saka, ka, jā, viss kārtībā. Un es tad tajā brīdī skatos, ka pie blakussēdētāja durvīm stāv maza plītiņa ar ieslēgtu gāzi. Tad es nodomāju, ka neizskatās normāli." Tobrīd valdīja liels sals.

Raidījums devās pēc dažām vietām uz jaunieša teikto vietu un sastapa kungu.

Kungs, kaut ko murminot zem deguna, aizver logu un ātri vien ieņem iepriekšējo pozu, ko iepriekš aprakstīja arī "Bez Tabu" skatītājs Emīls. Pagūstot ielūkoties automašīnas salonā, pamanām vairākas tukšas konservu bundžas un arī plītiņu.

Veronika, kura pie kapiem tirgo ziedus, atminas, ka nojumes pie Pļavnieku kapiem savulaik itin bieži apciemojuši bezpajumtnieki. Savulaik pie kapiem arī stāvējusi cita automašīna, kas pat bija apaugusi ar sūnām. Transportlīdzekli evakuēja, bet tā iemītnieks nozuda. Veronika pieļauj, ka jaunajā automašīnā dus tā pati persona.

Arī Rīgas pašvaldības policija ziemas pirmajā spelgonī esot saņēmusi izsaukumu. Ierodoties Pļavnieku kapos, tika uzrunāts iepriekš pieminētais kungs, kurš esot atteicies no palīdzības. Pēc vīrieša uzklausīšanas likumsargi devās prom, jo citu pārkāpumu, kas liegtu kungam uzturēties automašīnā, nav bijis. Automašīna, pēc policijas domām, ir novietota korekti, ap to nav samesta draza, kā arī transportlīdzeklim līdz pat 22. oktobrim ir derīga tehniskā apskate. Jāpiebilst, ka automašīna nepieder tās salonā esošajam vīrietim.

Konkrētais personāžs ir zināms arī Rīgas patversmei. Iestādes direktore Dagnija Kamerovska norāda, ka vīrietis esot uzrunāts pat vairākkārtīgi, izskaidrojot palīdzības iespējas, ko var sniegt pašvaldība, piemēram, siltu telpu, gultu, dušas, kā arī maltīti un citas lietas.

Rīgas patversmes rīcībā ir divas mobilās brigādes, kas katru dienu galvaspilsētā apseko cilvēkus bez noteiktas dzīvesvietas. Arī patversmes vadītāja neizslēdz variantu, ka automašīna ir gan vīrieša dzīvesvieta, gan arī darba vieta.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu