Mediķu arodbiedrība izveido Streika komiteju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: sfam_photo/Shutterstock

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome, otrdien, 21. decembrī, pieņēmusi lēmumu pārtraukt sarunas ar Veselības ministriju (VM) un izveidot Streika komiteju. Lēmums pieņemts, reaģējot uz veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) "ignorējošo attieksmi pret pirmsstreika sarunām". 

LVSADA informēja, ka Streika komiteju vadīs organizācijas priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa. Komiteja sāks streika priekšdarbus un par sasniegtajiem rezultātiem 2022. gada sākumā informēs LVSADA valdi un padomi.

Kā norāda LVSADA, gadījumā, ja Veselības ministrija piekristu pirmsstreika prasību izpildei, arodbiedrības valde izskatītu jautājumu par izlīgšanas sarunu atjaunošanu.

Līdz pirmsstreika prasību izpildei LVSADA ir apturējusi līdzdalību Veselības nozares stratēģiskajā padomē.

Iepriekš, 22. novembrī, mediķu arodbiedrība "veselības ministra attieksmes dēļ" nolēma nepiedalīties Veselības nozares stratēģiskās padomes sēdē. LVSADA valde šādu lēmumu pieņēma, reaģējot uz veselības ministra "ignorējošo attieksmi pret pirmsstreika sarunām".

Organizācija apgalvo, ka vairāk nekā divus mēnešus ilgajā pirmsstreika sarunu laikā "veselības ministrs nav izrādījis nekādu iniciatīvu panākt konstruktīvu izlīgumu".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu