FOTO ⟩ Svētku tirdziņi un pasākumi Ziemassvētku noskaņās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vecrīgā ar bluķa vilkšanu ieskandina ziemas saulgriežus
Vecrīgā ar bluķa vilkšanu ieskandina ziemas saulgriežus Foto: Zane Bitere/LETA

Svētki tuvojas ar joni, tāpēc dažādās vietās notiek tirdziņi un plānoti pasākumi, kas palīdzēs "noķert" svētku sajūtu.

Ziemassvētku laikā rīdzinieki var apmeklēt svētku koncertus galvaspilsētas dievnamos un kultūras centros

Ziemassvētku laikā rīdzinieki var apmeklēt svētku koncertus Rīgas dievnamos un kultūras centros.

Vienlaikus koncertus varēs vērot arī tiešsaistē.

FOTO: Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš Vērmanes dārzā

Trešdienun 26. decembrī "VEF Kultūras pilī" notiks pianista Andreja Osokina un orķestra "Rīga" koncerti. Šodien arī Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" ar grupas "Vintāža" piedalīšanos notiks koncerts "Sniega deja", bet kultūras centrā "Iļģuciems" muzicēs grupa "Raxtu raxti."

23. decembrī notiks jauniešu kora "Balsis" koncerts Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

24. decembrī notiks tiešsaistes koncerts "Ziemassvētku noskaņa" no Rīgas Doma, kurā muzicēs Rīgas kamerkoris "Ave Sol", diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis, vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un ērģelnieks Aigars Reinis. Tiešsaistes koncertu pārraidīs televīzijas kanālā "ReTV".

FOTO: Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš Vērmanes dārzā

25. decembrī Rīgas Domā klausītāji varēs dzirdēt Perīnes Madefas, Jāņa Apeiņa, flautistes Ievas Pudānes un ērģelnieces Ilzes Reines sniegumu koncertu ciklā "Ziemassvētki Rīgas Domā 2021" - "Eņģeļus mēs dzirdējām".

26. decembrī kultūras centrā "Imanta" notiks "bet, bet: ir ziema" koncerts, savukārt solisti kopā ar mūziķiem koncertā "No jāņtārpiņiem līdz zvaigznēm" muzicēs kultūras centrā "Mazā ģilde." Tāpat 26. decembrī Rīgas Domā koncertā "Trio Tresensus un Aigars Reinis" muzicēs saksofonists Aigars Raumanis, koklētāja Līga Griķe, sitaminstrumentālists Uģis Upenieks un ērģelnieks Aigars Reinis.

FOTO: Vides objekts Bētlemes zvaigzne Ogrē

Pašvaldībā atzīmē, ka svētku noskaņu Rīgā būs jūtama arī pilsētvidē, kur varēs dzirdēt grupu "Sunny Groove Dixie", apskatīt gaismas instalācijas pilsētas apkaimēs, fotografēties pie rotātajām eglēm un doties pastaigā pa svētku gaismiņās izgaismotajiem galvaspilsētas parkiem.

Programma ar pasākumu dalībniekiem, norises vietu un laiku, kā arī informācija par iespēju iegādāties ielūgumus un drošības pasākumiem koncertu apmeklētājiem atrodama tīmekļa vietnē "svetki.riga.lv".

LKA teātra mājā "Zirgu pasts" notiks laikmetīgās dejas performance "Tornado"

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra mājā "Zirgu pasts" trešdien no plkst. 18 līdz 22 notiks horeogrāfu Olgas Žitluhinas un Valērija Oļehno laikmetīgās dejas performance "Tornado".

Pēc Ozoliņas paustā, "Tornado" sākotnēji bija iecerēts kā dejas seriāls, kā eksperiments ar formu septiņās sērijās, kura laikā dejotāji meklē mijiedarbību ar skatītājiem. Pašlaik izrāde pārtapusi par četru stundu performanci.

Pasākuma rīkotāju pārstāve norādīja, ka performances iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses.

Dejas izrādes radošo komandu veido horeogrāfe Žitluhina, horeogrāfs un kinorežisors Oļehno, mūziķi Juris Kaukulis un Liene Dobičina, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, tērpu māksliniece "Šeila", dejotāji - Elīna Gediņa, Vilnis Bīriņš, Aldis Liepiņš un citi.

FOTO: Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš Vērmanes dārzā

Svētku tirdziņš Valmierā

Trešdien no plkst. 15 līdz 20 Valmierā laukumā pie Valmieras Kultūras centra notiks Ziemassvētku tirdziņš.

Ziemassvētku tirdziņā varēs iegadāties pārtikas preces, kā arī sveces, rotaslietas, adījumus, dekorus, dāvanu komplektus un citas Ziemassvētkiem atbilstošas preces.

Jau vēstīts, ka bāri un izklaides vietas varēs strādāt Jaungada naktī, tirdzniecības centri atvērti arī brīvdienās

Jaungada naktī Latvijā netiks piemēroti ārkārtējās situācijas laikā noteiktie darba laika ierobežojumi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu un pasākumu organizēšanu.

Tāpat valdības pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nosaka, ka turpmāk veikali tirdzniecības centros atkal varēs strādāt arī brīvdienās un svētku dienās. Grozījumi faktiski stāsies spēkā no piektdienas, 24. decembra, kas ir pirmā svētku diena pēc valdības sēdes.

Izmaiņas bāru, restorānu un citu kultūras un izklaides vietu regulējumā Jaungada naktī - laikposmā no plkst.23 līdz plkst.6 - veiktas, ņemot vērā Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas.

Iepriekš arī Igaunijas valdība 31. decembrī un 1. janvārī atcēla aizliegumu bāriem, restorāniem un citām izklaides vietām strādāt ilgāk par plkst.23.

Jau ziņots, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšana tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās bija aizliegta, atskaitot pirmās nepieciešamības preču veikalus. Šāds ierobežojums bija noteikts, ņemot vērā iedzīvotāju paradumus, kas svētku laikā var radīt papildu drūzmēšanos. Tagad šis ierobežojums ir atcelts.

Vienlaikus ar grozījumiem noteikts, ka gadījumā, kad autoostā vai stacijā nav iespējams pilnīgi nodalīt cilvēku plūsmas starp epidemioloģiski nedrošā vidē un drošā vidē sniegtajiem pakalpojumiem, Covid-19 sertifikātu verifikācija jānodrošina pie ieejas pakalpojumu sniegšanas vietā, kas darbojas epidemioloģiski drošā vidē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu