VIDEO "Atvēru durvis, bet tobrīd te vairs nekas nebija saredzams." Kauguros kādā mājā uzliesmo vecs ledusskapis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Apkvēpušas sienas un griesti, no karstuma sasprāguši logi un izkusuši durvju rokturi. Lauku ielas 35. nama iedzīvotājiem Kauguros nesen nācās piedzīvot, iespējams, kāda dedzinātāja izraisītu ugunsgrēku. Pievakarē vienā no ēkas stāviem kāpņutelpā mīklainos apstākļos uzliesmoja vecs ledusskapis, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Brīvdienas pavadītas ar lupatu un ūdens spaini rokās, taču, lai savestu kārtībā kāpņutelpu, arī ar nedēļu būs par maz, teic Lauku ielas 35. nama iedzīvotāji. Lai arī pirms nepilna gada kāpņu telpā veikts kosmētiskais remonts, pēc ugunsgrēka šobrīd vismaz piektais, sestais un septītais stāvs būs jārenovē atkārtoti. Liesmas kāpņutelpā izcēlās īsi pēc pulksten pieciem dienā, mājinieki atceras patiešām baisus brīžus, ko nācās piedzīvot.

"Viss notika ļoti ātri. Sākotnēji bija divi blīkšķi, pieļauju, ka plīsa logi. Sadzirdēju troksni, man suņi sāka riet. Gribēju attaisīt durvis, bet durvis nevērās vaļā,"

stāsta sestā stāva iedzīvotāja Svetlana. Viņas dzīvoklis bija vistuvāk ugunsgrēkā perēklim, bet dūmi strauji izplatījās uz augšējiem stāviem.

"Es sākotnēji sāku pārbaudīt savas istabas, piegāju pie durvīm un konstatēju smaku jau kāpņutelpā. Atvēru durvis, bet tobrīd te vairs nekas nebija saredzams, turklāt bija jūtami karsti dūmi.

Es tos dūmus ieelpoju, aiztaisīju durvis ciet un skrēju prom, lai ievilktu elpu. Vai iestājās panika? Nē, bet, ja es nezinātu, kas deg, varbūt panika arī būtu," par notikušo teic Vladimirs, kurš dzīvo ēkas astotajā stāvā.

Kā tad Vladimirs varēja zināt, kas tieši deg? Izrādās, ka dažas dienas pirms ugunsgrēka daudzi iemītnieki kādā no sestā stāva dzīvokļiem un vēlāk kāpņutelpā dzirdēja sarunas paaugstinātos toņos. No īpašuma saimnieki izlikuši īrniekus, kas, vācoties prom, daļu mantu sakrāvuši kaudzē pie atkritumu vada.

"Ledusskapi, bērnu ratiņus atstāja. Vai nu viņi gribēja vēlāk savākt, jo visas mantas nevarēja paņemt, vai izdomāja vienkārši atstāt. Ceturtdienā vai piektdienā viņi pārcēlās, bet sestdien viss notika. Es pa logu paskatījos, liesma kāpņutelpā, un viss kļuva skaidrs," norāda Vladimirs.

Ugunsdzēsēji no mājas evakuēja 18 cilvēkus, bet septiņus nācās glābt. No izglābtajiem četri iemītnieki izvesti ārā pa kāpnēm speciālās elpošanas maskās, pārējie trīs izcelti pa logiem ar autokāpņu palīdzību. Diviem cilvēkiem bija nepieciešama mediķu palīdzība. Kopējā degšanas platība nebija liela, vien četri kvadrātmetri, tomēr ugunsdzēsējiem nācās adresē pavadīt teju divas stundas. Noteikt postažas iemeslu tagad būs likumsargu uzdevums, un jācer, ka kaimiņu sacītais par aizbraukušajiem dzīvokļa īrniekiem un kāpņutelpā atstātajām mantām tiks uzklausīts un ņemts vērā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu