FOTO ⟩ Krievu fotogrāfs iemūžinājis unikālus kadrus ar leduslāčiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Savvaļas fotogrāfs Dmitrijs Kohs iemūžinājis leduslāčus un saņēmis par to prestižo fotoindustrijas balvu no žurnāla "The National Geographic".

Tie ir attēli ar brīvā vaļā dzīvojošajiem balti pūkainajiem radījumiem, kuri, cilvēka uzmanības neietekmēti, brīvi siro pa pamestu meteoroloģisko staciju tālākajos Sibīrijas austrumos, reģiona ziemeļos.

Leduslāči ir viena no visvairāk apdraudētākajām dzīvnieku sugām, tie ir arī vieni no izmēros lielākajiem sauszemes gaļēdājiem, kuri lielākoties tomēr uzturas aiz Polārā loka.

Taču Koham izdevies tos iemūžināt Koļučinas salā pie Čukču jūras.

Stacija tika būvēta 1934. gadā, bet savu darbību slēdza 1992. gadā un tagad kalpo kā viegli apokaliptisks fons dzīvniekiem un ziņkārīgiem fotogrāfiem.

"Ekspedīcijas galvenais mērķis bija uzņemt attēlus ar leduslāčiem, taču mēs viņus sākotnēji cerējām satikt Vrangeļa salā, kas ir pasaulē slavena leduslāču mītne. Šogad daļēji aukstās vasaras dēļ viņu tur nebija.

Taču daba spēj pārsteigt mirklī, kad to vismazāk gaidi. Tā nu mēs ieraudzījām kustību pamestajā stacijā un, kad tuvojāmies ēkai, tur nu viņi bija.

Kaut kas pilnīgi nebijis un unikāls," fotogrāfs pastāstīja interneta vietnei "Bored Panda".

Koļučinas salu sasniegt ir ļoti grūti, un uz to fotogrāfs kuģoja ar jahtu gar jūras piekrasti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu